Hongerig Tilburg Trappers pakt winst tegen Rostock Piranhas

Vrijdagavond was het tijd voor de wedstrijd van Tilburg Trappers tegen Rostock Piranhas. De Trappers moesten het doen zonder Floris van Elten, Reno de Hondt, Ryan Collier en Ninho Hessels. De Piranhas hadden een lange reis achter de rug, zo’n 660 kilometer. De wedstrijd werd uiteindelijk met 7-3 gewonnen door de ploeg van Bo Subr.

Diego Hofland. Foto: Arie Leeuwesteijn

Vliegende start

De thuisploeg liet vanaf het begin af aan weten dat ze op scherp stonden, al greep Ian Meierdres in het begin twee keer uitstekend in voor Tilburg. Goalie Jakub Urbisch werd flink onder vuur genomen. De eerste goal viel via Mitch Bruijsten in de derde minuut. En daar bleef het niet bij. ‘The sniper of the team’ Danny Stempher liet het net drie minuten later ook bollen. Na zes minuten gespeeld te hebben stond de tussenstand dus al op 2-0. Een minuut later werd goalie Jakub Urbisch wéér verrast. Ditmaal door Jordy van Oorschot. Het was tijd voor een goaliewissel. Goalie Urbisch werd vervangen door goalie Philipp Schneider. Echter 20(!) seconden later was het wéér raak voor de koploper van de Oberliga Nord. Kevin Bruijsten zette de 4-0 op het scoreboard. Even later wist Jonas Gerstung de eerste goal voor de bezoekers te maken. De 4-1 stond in de veertiende minuut op het scorebord. Het was een vliegende start van Tilburg, met maar liefst 19 shots on goal tegen 9 shots on goal van Rostock, na de eerste periode.

Mitch Bruijsten. Foto: Arie Leeuwesteijn

Veel actie

De mannen waren nog maar net terug van de eerste pauze toen er alweer werd gescoord. Binnen één minuut spelen stond de 5-1 op het scoreboard. Jonne de Bonth liet het net bollen voor Tilburg. Dat was een bittere pil om te slikken voor de Piranhas. Daarna lag de wedstrijd even stil, door problemen met de boarding. Toen de wedstrijd weer volop bezig was, wist Christopher Stanley voor de uitploeg de enorme achterstand te verkleinen naar 5-2. De ploeg van Bo Subr sloeg echter direct terug, de 6-2 viel door Kevin Bruijsten en een halve minuut later viel de 7-2 door Bartek Bison. Het betekende tevens de stand bij de tweede dweilpauze.

Jordy Verkiel. Foto: Arie Leeuwesteijn

Good hockey game

De ploeg uit Rostock had nog niet eerder gewonnen van Trappers en het was al vanaf vroeg in de wedstrijd duidelijk dat dat ook vrijdagavond niet zou gebeuren. De derde periode bestond uit kansen over en weer, met geen goals, tot de 56e minuut. Maurice Becker wist vier minuten voor tijd langs de Tilburgse defensie te schaatsen en kon daardoor de 7-3 scoren. Maar daar bleef het bij. De wedstrijd zat vol actie en werd overtuigend gewonnen door Tilburg met 7-3. Tilburg blijft koploper. Zondag reizen de Brabanders af naar Herne. Daar zullen ze het opnemen tegen de nummer twee, Herner E.V.