Luik en Herentals sluipen richting topposities in BeNe League


Luik Bulldogs
Foto: Ice Hockey Photography

Afgelopen weekend was het voornamelijk Oranje dat de klok sloeg op het Olympisch kwalificatietoernooi in Barcelona. Toch werden er de afgelopen dagen ook ‘gewoon’ vijf duels gespeeld in de BeNe League. Daarin deden Luik Bulldogs en ERA Renomar HYC de beste zaken. Een terugblik op het voorbije weekend.

TILBURG TRAPPERS – LUIK BULLDOGS 4-10

De Bulldogs moesten op de vrijdag op bezoek bij de mannen van Tilburg Trappers. Waar de thuisploeg een lekkere partij ijshockey op de mat legde, gold dat voor de bezoekers uit Wallonië beslist niet. Kort gezegd maakten de Luikse spelers er nog net geen potje van in de eerste 40 minuten van de wedstrijd. De bezoekers kwamen vrij rap op 1-4, maar aan het einde van het middenstuk prijkte er 4-6 op het scorebord. Waarbij Maxime Pellegrims, vlak na de 4-5 de marge weer op twee bracht. Pas in het slotstuk, verzekerden de Bulldogs zich van een ruimere zege. Wederom een bewijs dat Tilburg Trappers elke wedstrijd, ongeacht tegenstander of uitslag, haar wedstrijden vol energie en inzet afwerkt. De punten gingen evenwel mee naar Luik.

Tekst gaat onder de foto verder

Max Pellegrims Luik Bulldogs
Foto: Kurt Tops

ANTWERP PHANTOMS – ERA RENOMAR HYC 0-19

Een ongekend pak slaag voor de mannen van Gert Peeters op zaterdagavond tegen regerend kampioen HYC. Er lukte helemaal niets voor de mannen in het geel en blauw. Bij Herentals werd het de wedstrijd van Preston Shupe die zeven maal raak schoot en twee assists afleverde. Voor Phantoms ging het in periode drie compleet mis. Nadat er na 30 minuten 0-8 op het scorebord stond, hield de ingevallen Robin de Groote zijn doel 11 minuten leeg. Herentals maakte in het slotstuk echter nog eens elf (!) treffers, waarmee de afgang van de Antwerpenaren een flinke werd. De 19-0 zege, betekende de grootste uitslag in het lopende BeNe League seizoen tot nu toe.

Tekst gaat onder de foto verder

ERA Renomar HYC
Foto: Kurt Tops

LUIK BULLDOGS – MECHELEN GOLDEN SHARKS 6-2

Amper 24 uur na de winst in Tilburg, stonden de Bulldogs in het eigen Médiacité tegenover Mechelen Golden Sharks. De Sharks ontpoppen zich bij tijd en wijlen als gevaarlijke klant die de tanden laat zien. Ook deze avond gebeurde dat. Maxime Pellegrims en Bryan Henry zetten de Luikse troepen twee maal op voorsprong. Mike Robinson antwoordde even zoveel keren voor Mechelen. In het slot van de tweede periode ‘poeften’ de gastheren twee goals in de netten achter Mike Gysbrechts en was het verschil gemaakt. In het slotstuk vloeiden de krachten bij Mechelen weg en kon Luik de eindstand naar 6-2 tillen. Een puike teamprestatie van de Golden Sharks was niet genoeg om punten toe te voegen, maar het moraal van de ploeg zal zeker goed zijn geweest.

Tekst gaat verder onder de video’s

MECHELEN GOLDEN SHARKS – CHIEFS LEUVEN 4-5

Een mooie derby op zondag in het Belgische tussen de Mechelen Golden Sharks en de Chiefs uit Leuven. Mechelen kwam met een goed gevoel het ijs op, na de puike partij tegen Luik. De Chiefs wisten dat zij in hun laatste duel de Panters uit Zoetermeer een oorwassing hadden uitgedeeld. De bezoekers deelden de eerste tikken uit. Adam Logozzo wist het net twee maal in korte tijd te vinden voor zijn Chiefs. Voor de dweil was dit rechtgetrokken via Ben van den Bogaert en jawel, Mike Robinson.

Tekst gaat onder de foto verder

Adam Logozzo Chiefs Leuven
Foto: Kurt Tops

Ook in het middenstuk bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. In amper vijf minuten vielen er vier goals te vieren. Leuven nam via Jeffie Versin weer een voorsprong, voordat Marek Ziarny en opnieuw Robinson de eerste Mechelse leiding op het bord schoten. Chiefs kwam weer op gelijke hoogte via William Kangasniemi en zo werd de slotperiode met 4-4 aangevangen. Daarin kregen beide ploegen de kans om de voorsprong te pakken, gescoord werd er nog één keer. Oscar Delbrassine knalde zijn ploeg in minuut 47 op de beslissende 4-5. Een voorsprong die met alle moeite vandien over de streep getrokken werd. Mechelen bleef opnieuw met lege handen achter, waar men op meer gehoopt zal hebben.

ANTWERP PHANTOMS – TILBURG TRAPPERS BNL 7-4

De topper onderin zogezegd, tussen de ploegen die uit moeten maken -normaal gesproken- wie op tien en wie op elf beland in de ranking. Antwerp had zijn supporters nog heel wat uit te leggen, na de pandoering die het onderging tegen Herentals. Trappers speelde, zoals altijd, onbevangen en ging op jacht naar de eerste zege van het seizoen. Phantoms wenste daar echter niet aan mee te werken. Boris Adriaenssens opende de score, maar zag Eruan Hendriks de gelijkmaker binnenleggen.

Tekst gaat onder de foto verder

Antwerp Tilburg
Foto: Siegfried van den Bosch

In het middenstuk gaven de ploegen elkaar opnieuw bijzonder weinig toe. Strijdlustig en hard werkend klapten zij er vol op. Boris Coehorst, Riku Koskinen en Aleksi Leskinen zorgden ervoor dat Antwerp aan de goede kant van de score de rust inging met een 4-3 voorsprong. Twee goals van Delaney Hessels zorgden ervoor dat Trappers mocht blijven hopen. Amper drie minuten in het slotstuk ver, noteerden Koskinen en Hessels hun hattrick. De Fin doelpunnte twee maal, de Brabander één maal voor een 6-4 stand. Bij de 7-4 van Jens Theunis viel het doek voor de Nederlanders. Daarna werd het spel intensiever en kookten de potjes in de slotfase over. Pot en Van Noten (Antwerp) en Leemans en Ninho Hessels (Trappers) konden de kleedkamers voortijdig opzoeken.

STAND BENE LEAGUE PER 15 DECEMBER

# Team GP W OTW OTL L PTS +/-
1 UNIS Flyers Heerenveen 8 8 0 0 0 24 +37
2 CAIROX Hijs Hokij 8 5 0 1 2 16 +12
3 ERA Renomar HYC 6 4 1 0 1 14 +30
4 Luik Bulldogs 7 4 1 0 2 14 +12
5 Microz Eaters Limburg 8 4 0 1 3 13 +1
6 Chiefs Leuven 8 3 1 1 3 12 +12
7 Select 4-u Devils Nijmegen 8 3 0 1 4 10 +16
8 Zoetermeer Panters 6 2 1 0 3 8 -10
9 Mechelen Golden Sharks 7 2 0 0 5 6 -8
10 Antwerp Phantoms 8 2 0 0 6 6 -38
11 Trappers BNL Team 8 0 0 0 8 0 -64
Previous Winnipeg walst Philadelphia plat, Eric Staal scoort duizendste punt
Next Luleå: het team is de uitblinker, niet het individu