Top drie in de NHL Colorado, Boston en Washington verliezen

Vier wedstrijden in de NHL de afgelopen nacht. De top 3 van de league leden alle drie een nederlaag met vijf tegengoals. De Flames zijn inmiddels met interim coach Geoff Ward vijf duels op een rij ongeslagen. De update vind je hier.

Colorado Avalanche – Calgary Flames 4-5 OT

De zes game winning streak van de Avalanche werd gestopt door de Flames die nu inmiddels onder interim coach Geoff Ward er vijf op een rij hebben gewonnen. Na twee periodes was het nog een 2-2 stand. Daarna scoorde de Flames twee keer binnen anderhalve minuut na de start van de derde. Nathan MacKinnon en Joonas Donskoi trokken dat recht maar het laatste woord was voor Calgary. Sean Monahan scoorde in overtime de winnende goal. Matthew Tkachuk scoorde zijn tweehonderdste punt als zesde Amerikaan in de NHL voor zijn 22ste verjaardag.

Ottawa Senators – Boston Bruins 5-2

Het waren Anthony Duclair met twee goals en goalie Anders Nilsson met 38 saves die Ottawa aan de zege hielpen tegen koploper in de league Boston. Bruins Patrice Bergeron sierde zijn terugkeer na een blessure wel op met een goal.

Tampa Bay Lightning – New York Islanders 1-5

Na veertig minuten was het nog een spannende pot met een tussenstand van 1-2. Brock Nelson scoorde twee keer voor de Islanders in de derde periode en gaf daarmee Tampa de vierde thuisnederlaag in vijf wedstrijden.

Washington Capitals – Columbus Blue Jackets 2-5

Columbus goalie Joonas Korpisalo stopte 37 schoten van de Capitals. En zorgde daarmee dat de Blue Jackets na vier nederlagen op een rij weer eens wonnen. Cam Atkinson scoorde twee goals voor Columbus. Capitals Nicklas Backstrom die terugkwam van een blessure scoorde een goal en had een assist.