Punten en second star voor Daniel Sprong


Sprong Show Gulls

Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke week blikken we terug op de week van onze landgenoot in de Sprong Show. Deze keer kijken we naar de afgelopen twee weken van de Nederlander die zijn draai maar niet lijkt te kunnen vinden in San Diego.

De podcast over de NHL en Daniel Sprong gemist?

San Diego Gulls – San Jose Barracuda (2-3 OT)

Waar Daniel eerder dit seizoen in de forse 9-3 overwinning op San Jose Barracuda niet voorkwam in het spel, deed hij dat in deze wedstrijd toch een stukje beter. Ondanks dat de wedstrijd in overtime verloren werd, noteerde Sprong wel een assist waarmee de Gulls op een 2-1 voorsprong kwamen. Verder loste de geboren Amsterdammer een schot op het doel van San Jose.

Ontario Reign – San Diego Gulls (2-1)

Na twee keer verloren en twee keer gewonnen te hebben tegen het AHL team van LA Kings, was het voor Daniel Sprong en zijn Gulls de taak om de vijfde pot te winnen en de totale stand op 3-2 in het voordeel van San Diego te zetten. Helaas ging deze wedstrijd verloren met 2-1 en kwam Sprong vrij weinig voor in het spel. In drie periodes spelen wist Daniel niet meer dan één schot op doel te lossen.

San Diego Gulls – Tucson RoadRunners (6-2)

Eindelijk weer een winst voor het ploeg uit San Diego. Voor het eerst dit seizoen speelden ze tegen Tucson Roadrunners, het AHL team van Arizona Coyotes. Na twee mindere wedstrijden wist Daniel Sprong zelfs de tweede plek in de zogenaamde Three stars te veroveren. Sprong scoorde de 3-1 op aangeven van Simon Benoit, en hij gaf zelf de assist voor de 6-2 op Chase De Leo. Met twee punten en twee geloste schoten heeft de Nederlander eindelijk weer een productieve wedstrijd gespeeld.

San Diego Gulls – Colorado Eagles (4-3 OT)

Na de twee punten voor Sprong tegen tegen Tucson Roadrunners, was het Colorado Eagles waar Daniel zijn punten weer tegen moest maken. Alsof de vorige wedstrijd hem vleugels had gegeven want met maar liefst vijf schoten op het doel van Colorado en twee assists wist Sprong zich weer eens positief in de kijker te spelen. Bij de aansluitingstreffer (2-1) gaf Sprong de assist op Antoine Morand, bij de 3-2 voorsprong voor San Diego was het Patrick Sieloff die op aangeven van de Amsterdammer scoorde.

Betere cijfers

Met twee mindere wedstrijden en twee goede wedstrijden is het zaak voor onze landgenoot dat hij aankomende week weer zijn punten pakt of zich meer laat gelden op het ijs. Met één of twee schoten per wedstrijd ga je er niet komen. Wanneer hij meerdere schoten weet te lossen vallen de punten vanzelf. En met betere cijfers gaat hij vanzelf beter draaien. het lijkt alsof het bij Daniel nu ontbreekt aan zelfvertrouwen. Dat moet weer groeien en dan is Sprong weer een eventuele aanwinst voor de NHL teams. Aankomende week speelt Sprong met San Diego Gulls thuis tegen Grand Rapids Griffins en twee keer uit tegen Colorado Eagles, en dat de Nederlander tegen die laatste punten weet te scoren hebben we gezien!

Previous Top drie in de NHL Colorado, Boston en Washington verliezen
Next Johansson vertrekt, Wysocki komt bij Antwerp Phantoms