Boston en Washington pakken twintigste overwinning, Toronto incasseert vier goals in drie minuten


Face-Off IJshockey NHL

Tien wedstrijden in de NHL vannacht. Met weer wat opmerkelijke uitslagen. Zo kregen de miljoenenformatie van de Leafs dik klop van de Flyers. Ontsloeg New Jersey Devils hun coach John Hynes en verving die met Alain Nasreddine maar verloren wederom. Boston haalde samen met Washington de twintig overwinningen. Echter Washington had er 29 wedstrijden voor nodig en Boston 28.
Heb jij de nieuwste podcast over de BeNe League en Tilburg Trappers al geluisterd?

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 2-0

Boston blijft maar winnen. Nu behaalde het team voor de twaalfde keer op een rij punten. Mede dankzij Jaroslav Halak die in zijn 500ste wedstrijd zijn 49ste shutout pakte door alle 24 schoten te stoppen.

Columbus Blue Jackets – Arizona Coyotes 2-4

Beste man bij de Coyotes was Carl Soderberg met een goal en twee assists tezamen met goalie Darcy Kuemper die 33 saves maakte.

Florida Panthers – Minnesota Wild 2-4

De Wild pakte hun vierde overwinning op een rij mede dankzij rookie goalie Kaapo Kahkonen die maar liefst 44 saves maakte. Het was ook een franchise record want het hoogst behaalde reddingen voor een rookie stond op 42.

Montreal Canadiens – New York Islanders 4-2

Na negen wedstrijden verlies werd er weer eens gewonnen door de Canadiens. Phillip Danault, Brendan Galagher en Shea Weber hadden ieder een goal en assist voor Montreal.

New Jersey Devils – Vegas Golden Knights 4-3

Ook met de nieuwe coach Alain Nasreddine werd er niet gewonnen. De Devils kwamen wel op voorsprong maar zoals al zo vaak konden ze die niet vasthouden in de derde periode. Een natural hattrick van Jonathan Marchessault werd ze teveel.

Nashville Predators – Tampa Bay Lightning 2-3 OT

Tampa kwam twee keer op voorsprong en moesten evenzoveel keer de gelijkmaker incasseren. De overtime winner kwam van Nikita Kucherov en bezorgde daarmee de Lightning hun eerste overwinning in vier wedstrijden.

Philadelphia Flyers – Toronto Maple Leafs 6-1

De uitslag doet anders vermoeden, maar de Flyers scoorde vier goals in de laatste drie minuten. Het was wel de vijfde overwinning op een rij voor Philadelphia. Inmiddels zijn de Leafs na een goede start onder de nieuwe coach weer verder afgezakt in de league en staan nu zelfs buiten de wild card posities.

San Jose Sharks – Washington Capitals 2-5

John Carlson zette zijn punten totaal op veertig door een goal en twee assists toe te voegen. Jakub Vrana scoorde twee goals voor de Capitals die na 29 wedstrijden de twintigste overwinning kunnen noteren.

Vancouver Canucks – Ottawa Senators 5-2

Ottawa kreeg een vijfde nederlaag op rij te verwerken doordat Vancouver vier goals wist te scoren in de eerste periode. Antoine Roussel scoorde in zijn eerste shift na acht maanden afwezigheid door een kruisband blessure. Zack MacEwen scoorde zijn eerste NHL-goal voor de Canucks.

Winnipeg Jets – Dallas Stars 5-1

Kyle Connor zorgde mede met zijn goal en twee assists ervoor dat Dallas zijn vierde wedstrijd op rij niet wist te winnen.

Previous Nick Verschuren in genade aangenomen bij Microz Eaters Limburg
Next WK Dames Sofia: Rookie Goalie Lieselot De Waegeneer is er klaar voor