Colorado wast de oren van Chicago, shutout voor Chris Driedger bij debuut voor Florida


Face-Off IJshockey NHL

Wederom dertien wedstrijden in het drukke thanksgiving weekeinde. De Avalanche wast de oren van de Blackhawks. De Rangers winnen de Battle of the Hudson River met een shutout. En Chris Driedger pakt een shutout bij zijn NHL-debuut voor Florida. De update vind je hier.

Arizona Coyotes – San Jose Sharks 2-4

Een 2-0 voorsprong konden de Coyotes niet vasthouden. Sharks Logan Couture scoorde twee goals die nu elf keer wonnen in dertien wedstrijden.

Calgary Flames – Ottawa Senators  3-1

Twee goals van Elias Lindholm laat in de derde periode betekende de overwinning voor de Flames. Die nu een vier game point streak hebben.

Colorado Avalanche – Chicago Blackhawks 7-3

Mikko Rantanen komt terug van een blessure en produceert meteen een goal en vier assists. Jonas Donskoi en Nazem Kadri scoren beide twee goals. Patrick Kane scoorde met zijn goal inmiddels in de vijftiende wedstrijd een punt op rij voor de Blackhawks.

Detroit Red Wings – Washington Capitals 2-5

Voor de negende wedstrijd op rij geen overwinning voor Detroit. Alexander Ovechkin scoorde zijn eerste hattrick van het seizoen voor de Capitals die eveneens als eerste team de 100 goals haalde.

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 2-5

Het begint een beetje te stokken bij de Oilers. Vancouver op de terugweg van een zes game roadtrip hadden geen moeite met Edmonton. Tanner Pearson scoorde twee keer en had twee assists. En bezorgde mede daarmee lijn drie en vier van de Canucks zeven punten.

Florida Panthers – Nashville Predators 3-0

Je NHL-debuut voor Florida opfleuren met een shutout door 27 reddingen te maken deed Chris Driedger voor de Panthers. Anton Stralman scoorde twee goals.

Los Angeles Kings – Winnipeg Jets 2-1

Met nog twee seconden speeltijd stopt Kings goalie Jack Campbell een één op één van Mark Scheifele en zorgt er zo voor dat de Kings de 2-1 overwinning over de streep trekken.

Montreal Canadiens – Philadelphia Flyers 3-4 OT

De twee goals van Tomas Tatar waren voldoende voor een punt, maar de Canadiens moesten de overwinning afstaan aan de Flyers in overtime. En hoe! Ivan Provorov pakte de puck op bij het eigen doel en zette de brommer aan die pas stopte nadat hij de overtime winner achter Keith Kinkaid deponeerde.

New Jersey Devils – New York Rangers 0-4

De Battle of the Hudson River werd gewonnen door de bezoekers uit New York. De special teams deden het verschil maken. Een powerplay goal, twee shorthanded goals en een empty netter. Daarnaast Alexandar Georgiev die alle 33 schoten van de Devils stopte en zo een shutout pakte.

New York Islanders – Columbus Blue Jackets 2-0

Thomas Greiss en Semyon Varlamov deden beide een shutout. Greiss met negen reddingen en Varlamov met dertig. Mathew Barzal scoorde een keer en had een assist.

St. Louis Blues – Pittsburgh Penguins 5-2

Voor de tweede keer op rij verliezen de Penguins met 5-2. Jayden Schwartz was de enige met twee punten voor de Blues.

Tampa Bay Lightning – Carolina Hurricanes 2-3

James Reimer pakte 36 schoten van de Lightning en hielp daarmee Carolina om Tampa de derde nederlaag op rij te bezorgen. Jacobb Slavin en Sebastian Aho scoorde een goal en hadden een assist voor de Hurricanes.

Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres 2-1 OT

Na de nederlaag op bezoek bij de Sabres hadden de Leafs dit keer de overtime nodig. Carter Hutton maakte veertig reddingen maar was kansloos op John Tavares zijn schot in overtime.

Previous Den Haag nipt langs Leuven, Nijmegen onderuit in Luik
Next Boston dendert door, McDavid en Draisaitl naar 50 punten