Eindelijk weer een goal en assists voor Daniel Sprong


Sprong Show Gulls

Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke week blikken we terug op de week van onze landgenoot in de Sprong Show. Deze week met maar liefst vier wedstrijden, eentje waarin San Diego Gulls verloor, drie keer winst en weer eens punten voor onze landgenoot.

Stockton Heat – San Diego Gulls 6-3

Aan het einde van de eerste periode keek Daniel Sprong met zijn San Diego Gulls tegen een achterstand aan tegen Stockton Heat, het AHL team van Calgary Flames. Aan het einde van de tweede periode leek de spanning terug in de wedstrijd met een stand van 3-2 in het voordeel van Stockton. Het thuis spelende team sloeg echter genadeloos toe in de derde periode. En won uiteindelijk met 6-3 van het team van Sprong. Bij de gelijkmakende 3-3 was het wel de Nederlander die de assist op Chris Wideman gaf, zo kon Sprong weer een puntje noteren.

photo: San Diego Gulls

San Diego Gulls – San Jose Barracuda 9-3

In dit doelpunten spektakel kwam Daniel bijna niet voor. Met een eindstand van 9-3 in het voordeel van San Diego. Zou je toch verwachten dat ook Daniel zijn goaltje meegepikt zou hebben. Helaas voor de geboren Amsterdammer bleef het bij twee schoten op goal en een assist op Alex Broadhurst bij de 2-2.

Ontario Reign – San Diego Gulls 2-6

Op bezoek bij het AHL team van LA Kings noteerde Daniel Sprong weer punten. Helaas voor de Nederlander was het weer met een assist, bij de 4-2 gaf Sprong de assist op Blake Pietila. Ondanks dat Daniel maar liefst negen schoten op goal had, scoorde hij niet. De eindstand werd in het voordeel van San Diego Gulls beslist met 6-2. Sprong moest wel op de strafbank plaats nemen wegens ‘too many men’.

San Diego Gulls – Ontario Reign 5-1

Een dag na de 6-2 uit bij Ontario Reign, was het diezelfde ploeg die op bezoek kwam in de Pechanga Arena in San Diego. Daar voor 9515 aanwezigen scoorde Daniel Sprong eindelijk weer eens een keer. Op aangeven van Jani Hakanpaa scoorde Daniel tijdens een powerplay de 3-1. Verder noteerde de Amsterdammer zes schoten op goal.

Punten

Aankomende week krijgen Sprong en zijn Gulls bezoek van Stockton Heat in San Diego. Na drie verloren wedstrijden tegen dit team, zal het AHL team van Anaheim Ducks erop gebrand zijn om revanche te nemen. Al met al geen slechte week voor Daniel met drie assists en een goal. Alleen zou hij zich weer in de kijker willen spelen bij een NHL team. Moet hij deze stijgende lijn wel doorzetten. Het begin is er in ieder geval.

Previous Wielenga en Zwarthoed schieten SDE naar overwinning
Next Shutout voor Arizona tegen L.A., Washington wint ruim van Anaheim