Islanders winnen voor de tiende keer op rij, mijlpaal voor Bruins Zdeno Chara

Elf wedstrijden de afgelopen nacht met een mijlpaal voor Boston’s captain Zdeno Chara die zijn 15ooste wedstrijd speelde, maar wel nipt verloren van de Canadiens. De Islanders wonnen voor de tiende keer op rij, en een opmerkelijke overtime bij de Blues – Canucks. Je leest en ziet het allemaal hier bij Face-Off.

Anaheim Ducks – Minnesota Wild 2-4

Een 2-0 voorsprong konden de Ducks niet vasthouden. Tegen vier unanswered goals van de Wild konden de Ducks niets uitrichten. Kevin Fiala was goed voor een goal en een assist voor Minnesota.

Columbus Blue Jackets – Vegas Golden Knights 1-2

Twee goals van Reilly Smith waaronder de game winning goal shorthanded zorgde ervoor dat de Blue Jackets na vijf overwinningen weer een wedstrijd verloren.

Calgary Flames – Arizona Coyotes 4-3 OT

Tot de 57e minuut stond het nog 1-3 maar twee goals binnen een minuut zorgde voor 3-3 door goals van Matthew Tkachuk en Mark Giordano. In overtime was het wederom Tkachuk die het extra punt in huis hield.

Dallas Stars – Colorado Avalanche 4-1

Radek Faksa scoorde twee keer voor de Stars en bezorgde mede daarmee dat de Avalanche voor de vijfde keer op rij verloren.

Montreal Canadiens – Boston Bruins 5-4

In de 1500ste wedstrijd van Bruins captain Zdeno Chara werd er verloren van de Canadiens. Mede dankzij Montreal’s Victor Mete die twee goals scoorde.

New York Islanders – Ottawa Senators 4-1

Voor de tiende keer op rij wisten de Islanders te winnen. Mede dankzij de eerste NHL-goal van Cole Bardreau. Hij mocht een penaltyshot nemen en scoorde daarmee.

Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes 4-1

Claude Giroux en Sean Couturier scoorde ieder een goal en gaven een assist bij de ruime overwinning op de Hurricanes.

San Jose Sharks – Chicago Blackhawks 4-2

Voor de eerste keer in zes wedstrijden wisten de Sharks weer eens te winnen. De Blackhawks maakte het nog spannend door in de laatste drie minuten twee keer te scoren. Timo Meier scoorde de empte netter in de laatste minuut en gaf een assist  op de 1-0 voor San Jose.

Toronto Maple Leafs – Los Angeles Kings 3-1

De Leafs wonnen weer eens in reguliere speeltijd. Al kwamen ze eerst weer achter door een powerplay goal van Alex Lafallo. Pas in de derde periode kon Toronto het verschil maken met de dame winning goal door Auston Matthews.

Vancouver Canucks – St. Louis Blues 1-2 OT

Opmerkelijk moment in de overtime, de Canucks lijden puckverlies, speler valt en neemt in zijn val een andere medespeler mee en zo kunnen de Blues met drie spelers op weg naar Jacob Markstrom. De goalie werd uiteindelijk gepasseerd door Jayden Schwartz.

Winnipeg Jets – New Jersey Devils 1-2 SO

Nico Hischier en Andrew Kopp scoorde beide een goal zodat na veertig minuten de stand 1-1 was. Pas in de shootouts werd er weer gescoord. Nikita Gusev en Jesper Boqvist waren voor de Devils trefzeker.

Previous Van Nes scoort maar Bobcats branden zich aan Sun Devils
Next Opvolger Jacobs, geweld tegen scheidsrechters, de Oberliga en Daniel Sprong