Sprong belangrijk in uitstekend weekend voor San Diego Gulls


Sprong Show Gulls

Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke week blikken we terug op de week van onze landgenoot in Sprong Show. Afgelopen weekend moest het gebeuren voor San Diego na zes nederlagen. En het gebeurde ook. De beide wedstrijden tegen Colorado Eagles werden in winst omgezet. En Sprong? Hij had met twee goals en twee assists een grote rol in het geheel!

SPRONG EN GULLS: EINDELIJK ZEGE

Hoe langer een negatieve streak duurt, hoe vervelender het is. Zes nederlagen, nul winstpartijen het minst aantal gescoorde goals (tien) van de league en een 31e en laatste plaats. Voor Sprong zelf was het seizoen ook nog niet lekker op gang met één goal en een assist en een +/- rating van -6. Tijdens ‘Military weekend’, met (eerlijk is eerlijk) waanzinnige shirts aan Gulls-zijde, moest er dan echt een broodnodige zege komen. En die kwam er! De Gulls pakten een vroege voorsprong via Sam Carrick, zagen de Eagles langszij komen, maar stelden binnen een minuut orde op zaken met twee treffers. Daniel Sprong scoorde de 2-1 en was daar zichtbaar blij mee. Binnen een minuut kwamen de Gulls zelfs op 3-1.

Tekst gaat onder de video verder

Binnen een minuut kwamen de Gulls zelfs op 3-1 dankzij Alex Dostie.  Toch gaf Colorado niet op. Het scoorde snel 3-2, maar op assist van onze landgenoot maakte Blake Pietela zijn eerste AHL-goal op de power play. En ook daar was onze landgenoot duidelijk blij mee.

Tekst gaat onder de foto verder

Daniel Sprong San Diego Gulls

Na 42 minuten spelen stond er desalniettemin 4-4 op het bord. Zou het dan toch weer? Nee! Igor Shyvrev zorgde er vijf minuten voor tijd voor, dat San Diego de eerste zege van het seizoen kon vieren, door de winnende treffer te maken. Een zucht van verlichting ging door de Pechanga Arena. De eerste zege was een feit. Sprong werd de Second Star of the Game. De assist op de power play viel weg voor de plus/minus rating. Maar onze, op de derde lijn gestarte, landgenoot liet zich gelden. Drie schoten op doel, een goal, een assist en een +1 voor dit duel. All smiles dus bij de Gulls, ook bij coach Kevin Dineen.

Tekst gaat onder de video verder

ZES PUNTEN WEEKEND ZEER WELKOM

Zaterdagnacht was het tweede duel tussen beide ploegen, opnieuw op de thuisbasis van de Gulls. Het goede werk van Sprong werd ‘beloond’, hij stapte van lijn drie naar lijn twee. De Nederlander betaalde het vertrouwen direct terug. Al in de derde minuut zette hij ,op de power play, San Diego op 1-0.

Tekst gaat onder de video verder

Net als de dag ervoor knalde de thuisploeg uit de startblokken, want het pakte bij de eerste pauze een voorsprong van 3-0. Bij die derde treffer had Sprong opnieuw een assist op de power play goal van Isac Lundestrom. Dit keer kreeg Colorado geen voet meer aan de grond, want de thuisploeg liep weg naar een 5-1 voorsprong. Uiteindelijk stapten de mannen van San Diego met een 5-2 zege van het ijs af en dat was een behoorlijke opsteker.

Tekst gaat onder de foto verder

Daniel Sprong San Diego Gulls

Sprong pakte dit duel the First Star of the Game. En dat was terecht. Vijf schoten op het doel, een goal, een assist, maar wel een -2 rating. De Nederlander had de pech dat zijn goal en assist met een man meer waren en zijn lijn op het ijs stond bij de tegentreffers.

DANIEL SPRONG: TAKING CHARGE

Dit weekend gaf Daniel Sprong een stevig signaal af: ik ben er nog! Twee goals, twee assists een 2nd en 1st Star of the Game, aanvallend actief en gedreven. De Nederlander moet ook zijn rol pakken bij de Gulls. Hij is misschien niet de oudste van het team, maar wel een speler die het verschil kan maken. Natuurlijk, je moet wennen aan je nieuwe omgeving, allemaal logisch. Maar de statistieken uit het verleden moeten je niet achtervolgen, maar sterken. Sprong is inmiddels met drie goals en drie assists, zes punten, point leader van de ploeg. Offensief gezien nam hij het doel van de opponent het meest onder vuur (25), maar… qua +/- heeft hij de minste rating van het team met -7. Daar valt nog wat aan te sleutelen, misschien dat hij nu vaster op die tweede lijn gaat spelen en het vanzelf komt.

Tekst gaat onder de foto verder

Daniel Sprong San Diego Gulls

San Diego staat nog wel laatste met vier punten, maar zag de productie verdubbelen dit weekend (van 10 naar 20). Daar zal op voortgeborduurd moeten worden tijdens een lastige klus. Er volgen nu drie opeenvolgende uitduels voor de Gulls. Vrijdagnacht bij Bakersfield Condors, zondagnacht bij San Jose Barracuda en maandagnacht op bezoek bij Stockton Heat. Aan Sprong en de zijnen de schone taak om nu door te pakken op het gevoel van een prima speelweekend.

Previous Eerste Divisie: veertien ploegen, twee poules, één prijs
Next Boston wint boeiend gevecht van Pittsburgh, Detroit verder in problemen