Sprong en San Diego blijven puntloos onderaan bungelen


Sprong Show Gulls

Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke week blikken we terug op de week van onze landgenoot in Sprong Show. Afgelopen weekend moest het gebeuren voor San Diego: de eerste punten van het seizoen moesten op de teller verschijnen. Maar opnieuw gebeurde het niet: De Gulls verloren opnieuw tweemaal, dit keer van Ontario Reign.

SPRONG EN GULLS AFGEBLUFT

Vrijdagnacht nam San Diego het thuis op tegen Ontario Reign, het AHL-filiaal van LA Kings. Er moest iets veranderen. Er zou iets veranderen. Na 60 minuten ijshockey stond er 2-6 op het scorebord en dan kun je moeilijk spreken van ‘verandering’. De ploeg van onze landgenoot kreeg op drie cruciale momenten een tegengoal te verwerken. Binnen de eerste vijf minuten van periode één, twee en drie lag het bevroren rubber tegen de netten. Simon Benoit had de 2-1 nog wel tussendoor gemaakt, juist in de beste periode van de Gulls van het seizoen. Ook periode drie was niet slecht, maar na de 3-2 van Chris Wideman, sloeg Ontario nog drie maal toe. De goal van Wideman zat er trouwens erg lekker in.

De ploeg ontbeerde echter het gogme voor de goal. Sprong speelde opnieuw op de derde lijn, maar kwam slechts tot twee schoten. Daarbij had de Nederlander de pech dat hij de paal raakte in de eerste periode. Coach Dineen kent het klappen van de zweep. Er is maar één optie: gewoon doorknokken.

BETERE WEDSTRIJD, NUL PUNTEN

Zaterdag moest de revanche komen en eerlijk is eerlijk, het leek alsof de les van het eerste duel niet geleerd was. Binnen de minuut keek San Diego opnieuw tegen een 1-0 achterstand aan. Chris Wideman poetste deze vakkundig weg, maar in periode twee kwam de ploeg van Sprong opnieuw op achterstand. Antoine Morand liet ook deze deuk verdwijnen, maar vijf minuten voor het einde pakten de Reign voor het laatst een voorsprong. Daarmee trakteerden zij San Diego op nederlaag nummer zes van het seizoen. Sprong stond bij twee tegengoals op het ijs met zijn lijn en noteerde zodoende een -2 rating. Nul uit zes en slechts tien goals gescoord. De ploeg blijft daarmee 31e en laatste in de AHL.

Sprong San Diego Gulls

SPRONG, NOG NIET ZIJN DRAAI GEVONDEN

Sprong heeft nog niet echt lekker zijn draai gevonden bij de Gulls. Vorige week zagen we weer even wat flitsen van wat hij kan, maar deze week was hij niet de meest opvallende speler. Verwachten wij te veel? Dat denk ik niet. We weten allemaal dat hij het niveau aan kan, zeker op basis van zijn rookie seizoen bij de Baby Pens. Is het misschien een mentale dreun geweest dat hij het roster niet haalde van Anaheim? Natuurlijk, ook dat speelt mee. Maar eerlijk is eerlijk, een professional als Sprong weet hoe de zaken gaan in de business en kan (en moet) daarmee dealen.

TOCH KANSEN BIJ ANAHEIM?

Natuurlijk kijken wij ook bij de grote broer uit Anaheim wat er gebeurt. Daar vond deze week een trade plaats met, jawel, opnieuw Pittsburgh. Winger Andreas Martinsen en een zevende ronde Draft Pick werden ‘verhandeld’ voor verdediger Erik Gudbranson. Een winger minder dus bij de Ducks, maar vooral bij Pittsburgh een enorme kostenpost minder.

Levert dat kansen op voor onze landgenoot? Daar lijkt het op dit moment (nog) niet op. De Ducks draaien best aardig met veertien punten uit dertien duels. Ze staan daarmee dertiende in de NHL en op een playoff plek in de Pacific. We gaan de vierde week in van de NHL en dat betekent traditiegetrouw dat de periode aanbreekt, waarin trades worden gemaakt. Het gevoel is dat Sprong daar niet één van zal zijn. Jakob Silfverberg en Rickard Rakell (beiden right wingers) behoren met negen en zes punten tot de vier beste spelers van de Ducks op dit moment. Tot overmaat van ramp kunnen zij in de plus-minus ook nog eens +9 en +7 overleggen, waarbij ook Ondrej Kase een keurige +5 noteert. Drie directe concurrenten die op dit moment goed draaien, terwijl Sprong het nog lastig heeft in een stroef draaiend team.

Komend weekend -mits er geen rare dingen gebeuren- zien we de Amsterdammer terug op het ijs voor de Gulls. Zij spelen twee maal thuis tegen Colorado Eagles, op vrijdag- en zaterdagnacht. Die ploeg vergaarde acht punten uit de eerste zeven duels.

Previous Zwarthoed en Hamers bezorgen SDE HF vier punten
Next Divisie 1 België: Wie raakt voorbij HYC?