Steve Mason tekent bij EHC Winterthur


Steve Mason
Foto: Thomas Oswald

Het duurde eventjes, maar uiteindelijk speelt Steve Mason ook komend seizoen in Zwitserland. De 31-jarige Nederlander heeft een contract getekend bij de Swiss League ploeg EHC Winterthur, dat uitkomt op het tweede niveau.

MASON: ZWITSERLAND OF WERKEN

Nadat hij afscheid had genomen van Rapperswil-Jona Lakers werd het stil rond onze landgenoot. De naam van Mason zong veelvuldig rond bij Tilburg Trappers, vooral in supportersgelederen. “Er hebben wel wat zaken gespeeld en met één team was ik bijna rond, maar dat liep toch spaak. Uiteindelijk heb ik de laatste weken wél besloten dat het Zwitserland werd qua ijshockey, of dat ik anders zou gaan werken. Iets anders wilde ik simpelweg niet.”

Winterthur Steve Mason IJshockey

De geboren Tilburger kwam in beeld bij Winterthur na een blessure van Luca Homberger. Ook de reisafstand is Mason gunstig gestemd. “Het is dicht bij mij thuis, een kleine 45 minuten rijden. Met Zwitserse A-teams was het probleem vaak dat ik nog niet in ‘game shape’ was. Dit is een mooie oplossing voor alle partijen. Nu kan ik weer lekker spelen en we kijken per maand verder. Wie weet wat er daarna gebeurt. Ik kijk er écht naar uit.”

WINTERTHUR

De nieuwe ploeg van onze landgenoot staat op dit moment op een tweede plaats in de Swiss League. Het heeft negen punten uit de eerste vijf duels vergaard. Koploper is HC Ajoie met zestien uit zes. Bij de Lakers speelde Mason in totaal 242 duels, waarin hij tot 115 punten kwam.

Previous Nijmegen wint topper van Geleen, Flyers zet Panters opzij
Next Herentals wint 'Battle of Belgium', Leuven en HIJS boeken eerste zege