Nijmegen wint topper van Geleen, Flyers zet Panters opzij


Devils Nijmegen Eaters Geleen IJshockey
Foto: Sharon Jasper, Face-Off

Het bekertoernooi in Nederland is vrijdagavond in gang gezet. Daarin won Nijmegen het topaffiche van de dag van Geleen en raasde Heerenveen langs Zoetermeer.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – ZOETERMEER PANTERS 7-3

Een ‘logische’ uitslag in Thialf tussen de Flyers en Zoetermeer Panters. Na 60 minuten ijshockey stond er 7-3 op het scorebord in het voordeel van de Friezen.

De thuisploeg startte, zoals verwacht, het sterkst aan het duel. Dat leverde in de vierde minuut de eerste treffer van Flyers op via Mark Hoekstra. Flyers was meer voor het doel van Cas Neuman te vinden, maar toch kwam Zoetermeer op gelijke hoogte. Panters brak uit, waarna Jay Huisman de puck panklaar legde voor Ferenc Kocsis. De thuisploeg zette aan en had binnen iets meer dan een minuut twee maal succes. Een lekkere knal van Trevor Hunt en alert reageren van Jasper Nordemann betekende 3-1. Panters moest vlak voor het einde van de eerste doorgang een klap incasseren: een delayed penalty werd prima uitgespeeld. Vijftien tellen voor de bak thee maakte Brent Janssen de 4-1.

Tekst gaat onder de foto verder

UNIS Flyers Heerenveen

Opvallend was dat Panters opnieuw niet effectief was op de power play. Het kreeg twee maal een man meer op het ijs, twee maal lukte het niet om te scoren. Tussen de man meer situaties door had Brent Janssen de score naar 5-1 getild. Ook Kocsis maakte zijn tweede van de avond, na een prima actie. Niet snel na de 5-2 was het verschil weer vier door Ronald Wurm. Het betekende het einde voor Neuman, waarna Kevin Riedijk zijn plaats innam.

In het slotstuk bleek Panters opnieuw in overtal niet succesvol. Sterker; het moest een goal incasseren. Met Limnell op de strafbank zette Wurm de zevende Friese treffer op de borden. Het slotakkoord was voor Zoetermeer, want Berry Donders zorgde voor de 7-3 eindstand.

SELECT 4-U DEVILS NIJMEGEN – MICROZ EATERS LIMBURG 6-2

De toeschouwers in het Triavium hadden net het eerste drankje op, of de stand was al 0-2 voor de Eaters uit Geleen. De Limburgers startten ijzersterk en zagen dat beloond worden met twee goals. In vierde minuut verschalkte Tom Marx goalie Deniz Mollen vanaf de rechterkant; negentig tellen later verdubbelde Akim Ramoul de voorsprong. Nijmegen liet de aanvaller volledig vrij, waarna Ramoul de Nijmeegse goalie ‘five hole’ klopte en de tweede treffer liet aantekenen. Nijmegen-coach Alex Jacobs greep direct in en vertelde in de time out wat hij van zijn troepen verwachtte.

Tekst gaat onder de foto verder

Akim Ramoul Eaters Devils IJshokey
Foto: Paul Nicolaassen

De thuisploeg kwam daarna beter in het spel. Raymond van der Schuit liet de eerste grote kans in overtal onbenut. In de tiende minuut mocht Yoren de Smet van Eaters inrukken met een game misconducht en Devils-speler Evo Suurhoff met een match penalty na een opstootje.  Met Verschuren en Marx op de strafbank vond de thuisploeg de aansluiting via Jurryt Smid.

Tekst gaat onder de foto verder

Devils Nijmegen Eaters Geleen IJshockey
Foto: Paul Nicolaassen

Na de eerste pauze had Kayo van Zoest de gelijkmaker op de stick, maar Rowan Delil pareerde de één op één knap. Eaters liet daarna twee kansen onbenut, waarbij de grootste voor Marco Postma was. Net als Delil een minuut eerder, liet ook Mollen zijn klasse zien in de één op één. De Limburgers kregen de rekening gepresenteerd voor de missers. In een tijdsbestek van vier minuten kantelde het duel volledig. Een strak schot van Cas Staps, een goal via de schaats van Mordy Munichman en een prachtige ‘bar down’ power play goal van Nick de Jong zette 4-2 op het bord. Jeffrey Melissant raakte het ijzerwerk daarna nog.

Tekst gaat onder de foto verder

Devils Nijmegen Eaters Geleen IJshockey
Foto: Sharon Jasper, Face-Off

In de slotperiode was het vuur gedoofd bij Eaters en liep Nijmegen verder weg. Oliver Pataky en Branden Eden bepaalden de 6-2 eindstand van deze avond. Op basis van het gehele duel ietwat geflatteerd, maar op basis van het tweede deel van de wedstrijd zeker niet onverdiend. Na de wedstrijd praatten Vadim Gyesbreghs en Luke Zwartbol na over het duel.

Previous Eerste overwinning 'in the pocket' voor Tilburg Trappers
Next Steve Mason tekent bij EHC Winterthur