Eerste overwinning ‘in the pocket’ voor Tilburg Trappers

Na zes oefenwedstrijden (waarvan drie gewonnen en drie verloren), was het vrijdagavond eindelijk zo ver: de start van het competitieseizoen voor Tilburg Trappers. De eerste thuiswedstrijd werd gespeeld tegen ESC Wohnbau Moskitos Essen. De mannen wonnen de spannende wedstrijd in eigen huis met een nipte zege (4-3).

Diego Hofland. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Huldiging oud-captain Ivy van der Heuvel

De sfeer op het Stappegoor zat er voor het begin van de wedstrijd al goed in. Oud-captain Ivy van der Heuvel kreeg namelijk onder luid applaus van het Tilburgse publiek, de zilveren speld aangereikt van oud-captain Diederick Hagemeijer.

Ivy Van Den Heuvel. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Achterstand weggewerkt

Beide teams startten vlammend aan de eerste competitiewedstrijd. De energie zat er vol in. Je kon wel zeggen dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Toch was het schrikken voor Tilburg toen Essen ineens op een voorsprong kwam. Met een clean shot schoot Peter LeBlanc de Moskitos naar de 0-1. En daar bleef het niet bij. Ook de 0-2 viel niet lang daarna door André Huebscher. Genoeg om zorgen over te maken voor de ploeg van Bo Subr. Na een ‘valse start’, lukte het de thuisploeg om terug te komen. Eenentwintig seconden later stond het al weer 1-2 door Jonne de Bonth en net voor het einde van de eerste periode kon Danny Stempher de stand, tot grote vreugde van het team en het thuispubliek, weer gelijk trekken. De eerste periode werd met 2-2 afgesloten.

Jordy van Oorschot. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Wéér een gelijke stand bij rust

Ook de tweede periode begon niet naar behoren voor de Trappers. Door een vroege straf in het middenstuk van Kilian van Gorp, wist Enrico Saccomani de uitploeg weer op een voorsprong te zetten. Tilburg moest hard aan de bak om de stand gelijk te maken. Zowel de verdediging als goalie Hendrik Hane van de Moskitos lieten lang geen gaten vallen, zelfs niet met een man minder op het ijs. Pas na de powerplay, in de 30e minuut kon Danny Stempher na een pass van Reno de Hondt de gelijkmaker op het scorebord zetten. Met een tussenstand van 3-3 gingen de mannen dan ook voor de laatste keer naar de thee.

Mitch Bruijsten. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Spannende wedstrijd

De wedstrijd had een winnaar nodig, dus beide ploegen zetten alles in om de overwinning te behalen. Toch kwam pas na tien minuten spelen in de laatste periode weer een team op voorsprong. Tilburg liet zien dat het niet over zich heen liet schaatsen. Reno de Hondt zette in de 50e minuut de 4-3 op het scorebord. Heel even leek het erop dat de stand wéér gelijk ging worden. Kilian van Gorp verloor rond het Tilburgse goal zijn stick, terwijl de Moskitos rond het hoofd van goalie Ian Meierdres aan het rondzoemen waren. Gelukkig bleef de stand in het voordeel van Tilburg. De eindstand werd 4-3.