Favorieten NHL, BeNe League, U18 dames WK en verliefd worden op ijshockey


Ron Berteling Schaal IJshockey
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Wat denken jullie van het komende BeNe League seizoen en denken jullie dat we een nieuwe kampioen krijgen van de BeNe League?

Stef: Ik heb HYC Herentals aan het werk gezien tijdens de Continental Cup. Er is nog werk aan de winkel voor het jonge team. Maar wanneer iedereen er is en ze meer wedstrijden gespeeld hebben, denk ik dat zij er opnieuw dicht bij zullen zijn. Ik geloof dat het een open seizoen zal worden waar alles dichter bij elkaar ligt. Dat maakt het zeker leuk voor de supporters en de fans.

Tim: Ik vind het jammer dat na de Kemphanen ook de Amsterdam Tigers zijn vertrokken. Wat dat betreft zijn de ploegen die ik het meeste volgde nu allebei verdwenen. Dat zat er overigens bij beide clubs wel aan te komen, maar daarom niet minder jammer. Ik verwacht dat Geleen en HYC dit jaar om de titel strijden, hoewel ik Luik ook wel weer bovenaan mee zie doen.

Kiilholma UNIS Flyers Heerenveen

Cor: Ik heb HYC nu drie wedstrijden gezien in de Continental Cup en die hebben nog wat werk te verrichten. Maar dat zegt niks want als er wel een geolied team staat over anderhalve maand dan kunnen ze zo weer voor de triple gaan. Het zal tussen vier teams gaan dit seizoen. Nijmegen, Den Haag, Geleen en HYC. En als outsiders kunnen misschien Luik en Heerenveen meestrijden. Het zal spannend worden. Denk dat de drie imports per team het niveau lichtjes op kunnen krikken van de BeNe League.

Tessa: Ik verwacht dat de nieuwe import regel voor veel interessante momenten en wendingen gaat zorgen dit seizoen. De strijd tussen de teams zal hoger worden. Ik denk wel dat we een nieuwe kampioen zullen gaan krijgen.

Previous Penguins hopen neerwaartse spiraal te doorbreken in post-Kessel tijdperk
Next Matt Beer per direct vertrokken bij Microz Eaters Limburg