Favorieten NHL, BeNe League, U18 dames WK en verliefd worden op ijshockey


NHL Ijshockey

De start van het NHL-seizoen nadert nu de oefenwedstrijden zijn begonnen. Welke ploegen maken op jullie de beste indruk en wat verwachten jullie van het komende NHL-seizoen?

Stef: Ik volg NHL eigenlijk vanop een grote afstand, letterlijk en figuurlijk. Omdat mijn neefjes in Ottawa wonen, hou ik goed bij wat de Senators doen. Ik wil niet uit de lucht vallen wanneer zij me vragen wat ik van de prestaties van hun team vind. Senators is een team in opbouw met jonge spelers en ik hoop dat zij daardoor toch enkele mooie resultaten boeken. Alle teams die inzetten op de jeugd draag ik een warm hart toe. Als ik mijn neefjes vraag wie dit jaar voor de prijzen zal spelen, dan zeggen ze met een kraak in de stem Toronto Maple Leafs. Ik ben benieuwd.

Tim: Toronto heeft diep in de buidel moeten tasten met de verlenging van Mitch Marner en eerder al Auston Matthews. Kijkend naar de geschiedenis zullen de Leafs dit of volgend jaar moeten oogsten, want daarna zal het waarschijnlijk qua salary cap een moeilijk verhaal gaan worden. Vooral achterin zal het nog wat flinke contracten moeten afsluiten, of spelers laten vertrekken. Daarnaast zie ik de Dallas Stars en New Jersey Devils wel een mooie stap maken. Tampa Bay en Nashville blijven wat mij betreft ploegen die nog altijd bovenaan meedoen.

Tessa: Oefenwedstrijden vind ik nog een gevaarlijk iets om over te spreken. Iedereen tast nog af en past nog aan. Ik denk dat de ‘vaste’ teams wel weer bovenaan zullen staan en mee zullen doen voor de Cup, maar dat we wel weer een verrassing zullen krijgen dit jaar van één team.

Cor: Ik moet eerlijk zeggen, pre-season doet me helemaal niks. Om even als voorbeeld aan te geven Ty Rattie scoorde voor de Oilers vorig seizoen in zes oefenwedstrijden acht keer maar gedurende het seizoen haalde hij dat niet eens in 60 wedstrijden. Als Oiler fan hoop ik dat met de nieuwe coach en general manager het beter gaat als de afgelopen twee seizoenen. Maar ik ga ervan uit dat de usual suspects weer om de Cup zullen gaan strijden.

Previous Penguins hopen neerwaartse spiraal te doorbreken in post-Kessel tijdperk
Next Matt Beer per direct vertrokken bij Microz Eaters Limburg