Brengen nieuwe sterren Pavelski en Perry Dallas naar de finale?


Aankondiging Joe Pavelski, foto: NHL.com

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL-seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Tim Gerth laat zijn licht schijnen op Dallas Stars.

VORIG SEIZOEN

Jarenlang werd Dallas Stars gezien als een ploeg die maar een paar spelers verwijderd was om bij de kanshebbers voor de cup te horen. De prestaties bleven echter uit en hoewel de ploeg zich vorig seizoen wel voor de play-offs wist te plaatsen, kon het nog niet tot de kanshebbers worden gerekend. Toch werd de Western Conference Final gehaald, waarin St Louis Blues uiteindelijk te sterk was. Toch was het een resultaat dat ver boven verwachting lag.

Miro Heiskanen, foto: NHL.com

In het eerste jaar met coach Jim Montgomery liep het eigenlijk voor geen meter. Nadat halverwege het seizoen Jamie Benn en  Tyler Seguin flink van onderuit de pan kregen van hun eigen CEO, ging het opeens lopen. De echte kracht zat hem vorig jaar echter achterin bij de ploeg. Naast Esa Lindell en John Klingberg was het met name Miro Heiskanen die zich liet zien. Het Finse talent ontpopte zich tot de beste verdediger van het team en zag zijn speelminuten gedurende het seizoen omhoog schieten.

AANGETROKKEN EN VERTROKKEN

Dallas kon Zuccarello niet behouden, maar is er zeker niet op achteruit gegaan. Voorin heeft de ploeg een flinke kwaliteitsimpuls gekregen met het aantrekken van Joe Pavelski. De oud-captain van de San Jose Sharks tekende voor drie jaar in Texas. Daarnaast profiteerde Dallas flink van een tweetal buy-outs bij andere clubs. Zo trok het een getergde Corey Perry en Andrej Sekera aan van respectievelijk de Anaheim Ducks en de Edmonton Oilers.

VOORUITBLIK

Wil Dallas echt kans gaan maken, zal het meer moeten scoren. Vorig seizoen was de ploeg 29e in de competitie qua gescoorde doelpunten. Toen kon het teren op een goed goalietandem (met name een sterke tweede man in Anton Kudhobin) en sterke verdediging. Met de aanvallende impulsen die het in de ploeg heeft gehaald is er in ieder geval geanticipeerd.

Roope Hintz, foto NHL.com

KEEP AN EYE ON

Roope Hintz. De 22-jarige Fin was eind vorig seizoen enorm sterk en scoorde tijdens de play-offs samen met Alexander Radulov de meeste goals voor de Stars. Reken er maar op dat hij dit seizoen één van de most improved players gaat worden in de competitie. Daarnaast tip ik Heiskanen als outsider voor de Norris Trophy. Benn zal uit zien op revanche na een matig seizoen.

VOORSPELLING

De Stars staan al jaren op de drempel. Ze zouden wel eens heel ver kunnen komen. Het valt of staat echter met de bijdrages van veteranen Perry en Pavelski. Beide eind dertigers met flink wat kilometers maar als ze goed zijn… zijn ze vreselijk goed. De Stars kunnen dit seizoen doen wat de Blues vorig jaar deden: als underdogs de finale halen.

Previous Den Haag wint Ron Berteling Schaal na boeiend gevecht tegen Nijmegen
Next Status quo bij Canadiens, toch kans op Stanley Cup Playoffs