Den Haag wint Ron Berteling Schaal na boeiend gevecht tegen Nijmegen


Ron Berteling Schaal IJshockey
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

De dertiende editie van de Ron Berteling Schaal is een prooi geworden voor CAIROX HIJS Hokij. De mannen van Chris Eimers wonnen in overtime van Select 4-u Nijmegen, na een krankzinnige slotfase. Daarin boog de ploeg vlak voor tijd een achterstand om, waarna Doug Rose de gevierde man werd.

DEN HAAG OPENT STERK

In de eerste échte krachtmeting van het seizoen opende Den Haag sterk. Dani van Schilt kreeg een opgelegde kans, maar zag Deniz Mollen prima reageren op zijn inzet. Daarna ging het initiatief naar Nijmegen dat een aantal malen gevaarlijk opdook bij Brett Magnusmaar ook zij konden het net niet vinden. Het was bij vlagen goed, bij vlagen aftasten voor beide teams, die in de eerste twintig minuten niet tot scoren kwamen.

Ron Berteling Schaal IJshockey
Foto: Paul Nicolaassen

Dat veranderde in het middenstuk. Doug Rose maakte op wonderschone wijze de 1-0. Na een interception kreeg de verdediger de puck aangespeeld, omspeelde de defensie en legde het bevroren rubber bekwaam langs Mollen. Daarna was het woord aan Nijmegen, waarbij Den Haag zichzelf geen dient bewees door tegen onnodige straffen aan te lopen. Met twee man meer op het ijs sloeg Nijmegen toe en die gelijkmaker was terecht. Jurryt Smid vond op aangeven van Jeffrey Melissant het net. Niet veel later raakte Nick de Jong het ijzerwerk nog.

Ron Berteling Schaal IJshockey
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

De tweede treffer viel net na het aflopen van de straffen toch nog. Na een heerlijke aanval van de Devils was Cas Staps het eindstation om voor de eerste Nijmeegse voorsprong te tekenen. Daarna ontbrandde de wedstrijd en golfde het spel op en neer.

FLASHBACK NAAR BEKERFINALE

Den Haag zette in de slotperiode aan, was de bovenliggende partij, maar had moeite om echt tot kansen te komen. Bijna halverwege de periode kreeg het loon naar werken. Reinier Staats haalde uit van de blauwe lijn; Joey Oosterveld zorgde voor een re-direct en zo werd Deniz Mollen voor een tweede maal gepasseerd. Daarna waren het de Devils die het duel hun kant optrokken en de macht grepen. Met een man meer op het ijs, Oosterveld zat in de strafbank, leek de wedstrijd drie minuten voor tijd beslist. Oliver Pataky werkte op aangeven van Levi Houkes de puck binnen voor een 3-2 voorsprong.

Ron Berteling Schaal IJshockey
Foto: Paul Nicolaassen

Eimers haalde zijn doelman van het ijs, voor een zesde speler. 35 tellen voor het einde lag de gelijkmaker tegen de touwen. Jasper Kick werkte een rebound binnen, die na Nijmeegse protesten, de boeken in kon. Met 3-3 werd de 3 vs 3 overtime aangevangen. In overtime raakte de ploeg uit Nijmegen opnieuw het ijzerwerk, waarna Doug Rose in de 64e minuut de beslissing forceerde door zijn tweede treffer aan te tekenen.

Tekst gaat onder de foto verder

Ron Berteling Schaal IJshockey
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Daarmee eindigde de Ron Berteling Schaal op redelijk identieke wijze als de bekerfinale van vorig jaar. Met vlak voor tijd de gelijkmaker en een winnende treffer in overtime. Het publiek in De Uithof had in ieder geval een prima ijshockeyavond, met een wedstrijd die bijna 65 minuten lang alle kanten op kon.

Na afloop van de wedstrijd sprak Ed Versteeve met Jurryt Smid van Nijmegen en Jasper Kick en Dani van Schilt van Den Haag.

 

Previous Vegas Golden Knights, schiet 'Wild Bill' Karlsson dit jaar raak?
Next Brengen nieuwe sterren Pavelski en Perry Dallas naar de finale?