Rebuild Rangers in stroomversnelling met Panarin, Kakko en Trouba


Artemi Panarin aankondiging van de New York Rangers

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL-seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Tim Gerth laat zijn licht schijnen op het vernieuwde New York Rangers.

vorig seizoen

Rangers was in 2018-19 één van de zwakkere broeders. De ploeg eindigde als zevende in de Metropolitan Division met alleen New Jersey Devils achter zich. Een drama in New York, maar in alle eerlijkheid ook voor de NHL en het ijshockey in het algemeen. Met Toronto is New York waarschijnlijk één van de belangrijkste steden voor de Amerikaanse hockeycompetitie. Er moest dus wat veranderen.

Dat gebeurde ook: bij de trade deadline werd er zoveel mogelijk salaris weggesneden en dat zo ook in de zomer toen het team afscheid nam van één van zijn grootste aankopen. Vervolgens kon het team wel weer snel opbouwen…

aangetrokken & vertrokken

De vorige beoogde katalysator van de rebuild, Kevin Shattenkirk, is vertrokken. De Rangers hebben zijn peperdure contract afgekocht. De hometown-boy is voor een schijntje vertrokken naar Tampa Bay. Ook Neal Poink en Frederik Claesson vertrokken in de defensie.Voorin moet New York het zonder Jimmy Vesey doen, maar het kreeg er wel een hoop voor terug.

Jacob Trouba aankondiging van de New York Rangers

New York Rangers won namelijk de strijd om Artemi Panarin. Naar verluidt boden andere ploegen, waaronder New York Islanders, meer geld, maar de $11,6 miljoen die de Rus in Madison Square Garden opstrijkt, is ook niet lullig. Daarnaast wist de ploeg uit New York Jacob Trouba voor langere tijd vast te leggen. Ook werd met Adam Fox een talentvolle verdediger gehaald. Tot slot selecteerde New York Rangers de talentvolle Fin Kaapo Kakko in de draft.

vooruitblik

Met Hendrik Lundqvist nog altijd aan boord mag je Rangers eigenlijk nooit uitvlakken. Zeker niet nu het met Panarin, Kakko en Mika Zibanejad een paar hele goede forwards heeft. De defensie blijft nog wel een vraagteken met de wisselvallige Brady Skjei en Trouba die zichzelf opnieuw zal moeten bewijzen.

Kaapo Kakko (foto door Sportsnet.ca)

keep an eye on

Naast Panarin en Trouba, Kakko. Nummer twee in de draft en een fysiek en technisch sterke speler. Wat dat betreft lijkt de draft van 2019 een beetje op die van 2015, toen Amerikaan Auston Matthews voor Patrik Laine werd gekozen. Weer een Amerikaan (Jack Hughes) voor de Fin Kakko. Reken er maar op dat die Fin zich gaat laten zien dit jaar.

voorspelling

Is het genoeg voor de Rangers om terug te keren in de play-offs? Ik betwijfel het nog. Als je kijkt naar de divisie waarin ze spelen dan kun je simpel ploegen wegstrepen. Columbus Blue Jackets zou in theorie een stap achteruit zetten. Philadelphia… blijft ongeveer hetzelfde. De Islanders blijven een vraagteken, net als Carolina. New Jersey, is in mijn optiek meer vooruit gegaan dan de Rangers… Het zal erom hangen denk ik. Het zal me in ieder geval niet verbazen als de Devils, Rangers en de Islanders om plaatsen 4, 5 en 6 gaan strijden in de Metro.

Previous Tyler Mayea is de tweede import van ERA Renomar HYC
Next Vernieuwd Luik Bulldogs heeft honger naar meer