Vernieuwd Luik Bulldogs heeft honger naar meer


Luik Bulldogs
Foto: Robert Bos

De BeNe League gaat komend seizoen van start met elf teams. Alle deelnemende ploegen worden onder de loep genomen aan de hand van het vorige seizoen. In deze voorbeschouwingen ligt de nadruk op de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Reginald Delmarche laat zijn licht schijnen op de nummer vier van het afgelopen seizoen: Luik Bulldogs.

BULLDOGS LUIK: HET AFGELOPEN SEIZOEN

De Bulldogs van Captain Jordan Paulus presteerden flink afgelopen seizoen. De Belgische Bekerfinale werd erg nipt verloren van HYC. Met vijftig punten in het reguliere seizoen kan je best tevreden zijn. De grote uitschieters tegen de andere toppers bleven wat achterwege. Kwetsuren van enkele sleutelfiguren werden intern goed opgevangen. In de kwartfinales van de Play-Offs werd Den Haag eruit gekieperd. In de Semi Finals tegen, jawel daar zijn ze weer, Heerenveen was het echter snel over and out voor de Luikenaars.

Luik Bulldogs Jordan Paulus
Foto: Barend Hoogteijling, Face-Off

AANGETROKKEN & VERTROKKEN

Dit Luik heeft bewust een hele metamorfose ondergaan. In de bestuurskamer heerste toch wel wat ontevredenheid over de gang van zaken het voorbije seizoen. De sportieve staff werd geconsulteerd en de lijnen werden snel uitgezet. De Candese imports, Nick Rivait en Cheyne Matheson, werden na enkele succesvolle seizoenen uitgewuifd. Kay Gielen en Kai Willems meldden gauw hun overgang naar Nijmegen. Yoren De Smet en Akim Ramoul wisselden naar Eaters Geleen. Goalies Tom Prodi en Stef Verhulst lieten weten niet langer beschikbaar te zijn. Lars Engwegen, Lester Brown en Virgil Delbrassine verkregen hun vrijheid en verlieten de Vurige Stede aan de Maas. Als je weet dat deze jongens vorig seizoen goed waren voor meer dan vijftig percent van de offensieve cijfers, kan je van een flinke aderlating spreken.

Pellegrims Luik Bulldogs
Foto : Kurt Tops

Het Luikse bestuur reageerde gevat met sterke aanwervingen. Vanuit het Antwerpse werd Sean McCann-Coppens binnengehaald en Maxime Pellegrims en Kristof Van Looy stapten over vanuit Mechelen. Drie ervaren Belgen die in dit Luik hun carrière weer wat peper willen geven. Verder werd Bryan Kolodziejczyk teruggehaald. Bryan is een sterke import waard en een rasechte Luikenaar. Vier jaar geleden goed voor meer dan 70 scorerpunten in één jaartje BeNe league. De voorbije drie seizoenen in de Franse Ligue 2 spelend, wordt Bryan ongetwijfeld een permanente dreiging voor de tegenstander.

Belofte Mathias Balhan keert, na twee seizoenen GMHL met 69 punten op zak, ook terug naar zijn Bulldogs. Mede op aanraden van ‘Kolo’ werden drie sterke Canadese imports gehaald. Goalie Patrick Spano, Power Forward Jessyko Bernard en de sterke Center Brett Oliphant, drie ervaren mannen die er zonder twijfel stuk voor stuk zullen staan. En daarnaast heeft coach Paul Vincent een trits jonge knapen, uit het Luiks U19 kampioenenteam van 2018, nu uit het eigen Divisie 1 team overgeheveld naar het Eerste.

VOORUITBLIK

Een regelmatig en sterk presterende goalie is vaak de basis van een sterk seizoen; dat zou dus wel een snor kunnen zitten in Luik met de komst van Spano. Offensief had Coach Vincent al kleppers als Bryan Henry, Alexandre Bremer en Ax’l Milpas. Met de aanwerving van o.a. Kolodziejczyk, Bernard, Oliphant en Pellegrims lijken de aanvalsmogelijkheden talrijk. Minder talrijk zijn de defensieve opties. Coach Paul Vincent zal deze sterk vernieuwde kern in de Bekercompetitie kneden. Benieuwd hoe snel dit tot een sterk presterend geheel kan uitgroeien.

KEEP AN EYE ON

De vanuit de Franse tweede divisie overkomende kerels als Bryan Kolodziejczyk, Patrick Spano en Jessyko Bernard kunnen uitgroeien tot absolute sterkhouders. Zeker rasechte Luikenaar Kolodziejczyk lijkt het boegbeeld van de Bulldogs voor de komende seizoenen te worden! 

VOORSPELLING

De ambities voor dit Luik zijn onveranderd. De Belgische Bekerfinale halen is een must. Grote doelstelling is om ook in de BeNe Liga te kunnen doorstoten naar de finales. De voorbije seizoenen ontbrak in de eindfase steeds wat extra energie en het tikkeltje meeval om deze ambitie waar te maken. En dus werd Heerenveen met recht een angstgegner. Met deze sterk gewijzigde kern is alles mogelijk, maar men weet in Luik dat de concurentie ook niet stil staat.

Previous Rebuild Rangers in stroomversnelling met Panarin, Kakko en Trouba
Next Amerigol Latam Cup 2019: Rastaman vibration en veel meer