Arne Van Espen naar Mechelen Golden Sharks


Arne van Espren Mechelen Golden Sharks
Foto: Kurt Tops

Een weekje voor de eerste ronde van de IIHF Contintal Cup in Mechelen (waarin HYC Herentals hoopt door te stoten naar de tweede ronde) wordt de Belgische verdediger Arne Van Espen door HYC uitgeleend aan Mechelen Golden Sharks.

Sterke belofte op zoek naar speelminuten

De 23-jarige Van Espen geldt al jaren als grote belofte. Bij zijn club van oorsprong, Olympia Heist op den Berg, debuteerde hij zes jaar geleden al op het hoogste niveau. De 25-voudige jeugdinternational en kapitein bij zowel de Belgische U18 als ook U20, stapte in 2017 over naar het sterke HYC. Naast zijn unversitaire opleiding in Leuven is BeNe League ijshockey ook erg intensief, zeker bij topper HYC. De voorbije twee seizoenen slaagde Arne er niet echt in een basistek bij de Kempense BeNe League topper af te dwingen.

Tekst gaat onder de foto verder

Arne van Espren Mechelen Golden Sharks
Foto: Kurt Tops

Universitaire studies combineren met BeNe League

“Inderdaad, mijn studies in Leuven combineren met het trainen, spelen en pendelen woog zwaar richting HYC. Bij Golden Sharks Mechelen lijkt het allemaal wat haalbaarder te combineren. Bij deze underdog spelen is in deze fase van mijn studies ideaal. En wie weet, kunnen we her en der toch verrassen. Mijn nummer 65 zal ook op mijn Golden Sharks shirt prijken. Ik kijk alleszins uit naar deze nieuwe uitdaging bij deze nieuwe ploeg”, aldus de jongeman uit Heist op den Berg.

Tekst gaat onder de foto verder

Arne van Espren Mechelen Golden Sharks
Foto: Kurt Tops

Win-Win voor alle partijen

De tijdelijke overgang naar Mechelen is ook een beetje thuiskomen voor de 1m92 grote verdediger. Spelers als Kevin De Winter, Stef Vermeulen, Timo Dewin en Marek Ziarny zijn immers oud-ploegmaten net als Mechelen Assistant-Coach Sami Lipsonen.

Vertrouwen is belangrijk om te kunnen presteren en dat zal Van Espen in Mechelen misschien sneller voelen. Meer ijstijd lijkt hem er sowieso gegund, gezien de defensieve mogelijkheden in Mechelen en eigen kracht en kunde. Een nog sterkere Arne is straks ook in Herentals altijd welkom eens de studies afgewerkt.

 

Previous SHL preview: één duidelijke topfavoriet
Next De jeugd moet het gaan doen bij Ottawa Senators