Ron Berteling Schaal in de Uithof op zaterdag 21 september


CAIROX HIJS Hokij Ahoud Devils Nijmegen
Foto: Robert Bos

Het Nederlandse IJshockeyseizoen wordt traditioneel geopend met het duel om de Ron Berteling Schaal. Dit duel zal plaatsvinden in de Uithof te Den Haag op zaterdag 21 september 2019. Aanvang wedstrijd is om 20:30 uur. Dit jaar gaat de strijd tussen CAIROX Hijs Hokij en Nijmegen Devils. De wedstrijd zal worden beslist in één duel.

Awards seizoen 2018-2019

Tevens zullen de awards van afgelopen seizoen worden uitgereikt aan de spelers. Dat zijn:

Jack de Heer trofee voor de topscorer van het afgelopen seizoen.

Wil van Dommelen trofee voor de beste verdediger.

Göbel-de Bruin trofee voor de beste doelman.

Bennie Tijnagel trofee voor het beste talent.

Wim Kuit trofee voor de beste scheidsrechter.

Frans Henrichs bokaal voor de MVP

LOCATIE DEN HAAG

De Uithof is de locatie van de Ron Bertelingschaal omdat Nijmegen zowel de landstitel als de beker won afgelopen seizoen. De verliezend bekerfinalist, in dit geval Den Haag, mag dan de strijd om de Ron Bertelingschaal op zich nemen. Vorig seizoen pakte UNIS Flyers Heerenveen de super cup ten koste van Den Haag, door met 3-1 te winnen. Informatie over de kaartverkoop volgt later.

Previous Jack Hughes eerste keuze, Moritz Seider verrast; dit was de NHL Draft van 2019
Next Niek en Pim van der Meulen naar UNIS Flyers Heerenveen