Jack Hughes eerste keuze, Moritz Seider verrast; dit was de NHL Draft van 2019


Face-Off IJshockey Draft Watch

Anaheim Ducks


Eerste ronde: Trevor Zegras (C, #9), Brayden Tracey (LW, #29)
Tweede ronde: Jackson Lacombe (D, #39)
Derde ronde: –
Vierde ronde: Henry Thrun (D, #101)
Vijfde ronde: Trevor Janicke (C, #132)
Zesde ronde: William Francis (D, #163), Matthew Hill (D, #186)
Zevende ronde: –

Dankzij het alfabet beginnen we bij Anaheim. Trevor Zegras is een geweldige spelmaker, en Anaheim kan hem goed gebruiken nu Ryan Getzlaf weer een jaartje ouder wordt. De slimme winger Brayden Tracey werkte een sterk eerste seizoen af in Moose Jaw, en werd als beloning in de eerste ronde gekozen. Jackson Lacombe was moeilijk te peilen, doordat hij op een lager niveau speelde, maar hij schaatst goed en speelt slechts een paar jaar als verdediger. Daar valt mee te werken. Henry Thrun werd ondergesneeuwd in het ontwikkelingsprogramma van de V.S., maar heeft spelinzicht.

Arizona Coyotes

Arizona maakte op vrijdag deel uit van de enige deal van de avond, toen ze een second round pick weggaven aan de Flyers. Hierdoor kon de ploeg Victor Soderstrom kiezen. Hij is een kleine verdediger met spelinzicht, al is de vraag hoe goed dat spelinzicht van hem is. Daarnaast moet hij nog beter worden op zijn schaatsen. John Farinacci beschikt over vaardigheden om hem naar de NHL te helpen, al zal ook zijn schaatsen nog beter moeten worden. Mattias Maccelli daarentegen is een dodelijke winger, vooral omdat hij heel creatief is met de puck. Datzelfde geldt voor Darin, al kan heeft hij soms moeite om zijn hoofd koel te houden.

Boston Bruins

Eerste ronde: John Beecher (C, #30)
Tweede ronde: –
Derde ronde: Quinn Olson (LW, #92)
Vierde ronde: –
Vijfde ronde: Roman Bychkov (D, #154)
Zesde ronde: Matias Mantykivi (C, #185)
Zevende ronde: Jake Schmaltz (LW, #192)

Als je het boegeroep hoorde in Rogers Arena, dan wist je dat Boston op het punt stond om een keuze te maken. Beecher is de enige speler uit deze groep die mogelijk binnen drie jaar in de NHL kan spelen. Hij is groot en schaatst fantastisch, zeker voor iemand van bijna 1,90 meter lang. Mantykivi is een interessante belofte, want hij is een prima spelmaker. Zijn schaatswerk heeft wel (veel) verbetering nodig voor hij de NHL kan bereiken.

Buffalo Sabres

Eerste ronde: Dylan Cozens (C, #7), Ryan Johnson (D, #31)
Tweede ronde: –
Derde ronde: Erik Portillo (G, #67)
Vierde ronde: Aaron Huglen (RW, #102)
Vijfde ronde: Filip Cederqvist (LW, #143)
Zesde ronde: Lukas Rousek (RW, #160)
Zevende ronde: –

Dylan Cozens is op zichzelf een bijzondere keuze, want hij kan pas de derde speler ooit uit het Canadese territorium Yukon worden die de NHL haalt. Een center met veel snelheid, een goed schot en veel strijdlust. Ryan Johnson is een heel stabiele verdediger, waar naar mijn idee veel potentie in zit. Verder is Aaron Huglen een winger met veel potentie. Een goede stickhandler, maar moet zijn schaatswerk en zijn schot nog wel verbeteren.

Calgary Flames

Eerste ronde: Jakob Pelletier (LW, #26)
Tweede ronde: –
Derde ronde: Ilya Nikolaev (C, #88)
Vierde ronde: Lucas Feuk (LW, #116)
Vijfde ronde: Josh Nodler (C, #150)
Zesde ronde: –
Zevende ronde: Dustin Wolf (G, #214)

Pelletier is klein met zijn 1,75m en schaatst niet geweldig, maar zijn drive is geweldig en hij heeft een neus voor de goal. Toen hij tijdens zijn interview met Calgary gevraagd werd naar wat hij de Flames kan brengen, antwoordde hij dat hij de club aan een Stanley Cup kan helpen. Nikolaev schaatst niet goed, maar is een prima spelmaker. Dustin Wolf is klein voor een goalie, maar was geweldig voor Everett, waarmee hij de derde ronde van de playoffs haalde in de Western Hockey League.

Previous Stef Overweg van Amsterdam Tigers naar CAIROX HIJS Hokij
Next Ron Berteling Schaal in de Uithof op zaterdag 21 september