Boston raast voorbij St. Louis in slotperiode; Game 7 komt eraan!


Stanley Cup Final

Doordat Boston game zes wint is game zeven een feit. Cor Machielsen keek mee en zag Boston toeslaan in en tegen St. Louis en brengt jullie weer up to date.

St. Louis Blues – Boston Bruins 1-5 (SERIES 3-3)

Zouden de Blues in game zes de Cup pakken? Het antwoord daarop is nee. De Boston Bruins pakten al in de achtste minuut een voorsprong door een powerplay goal van “Bad Boy” Brad Marchand. Doordat Brayden Schenn en Ryan O’Reilly vlak achter elkaar een straf pakte. Konden de Bruins toeslaan in een vijf op drie powerplay. David Pastrnak bediende Brad Marchand en die knalde vanuit een moeilijke hoek de puck achter Jordan Binnington.

Ondanks een licht overwicht voor Boston in de eerste periode bleef het bij een powerplay goal.

In de tweede periode kregen de Blues de beste kansen maar Tuukka Rask wilde niet meewerken. Zelfs twee powerplays waren niet besteed aan de Blues.

Foutje Binnington cruciaal in derde periode

Na twee minuten in de laatste periode vergrootten de Bruins de voorsprong. De Blues probeerden uit te verdedigen maar via een scheidsrechter belandde de puck bij verdediger Brandon Carlo en die sleepte de puck richting de goal. Door een onfortuinlijke bounce verkeek Jordan Binnington zich op het schot en via zijn arm gleed de puck de goal in.

Als dan in de vijftigste minuut Karson Kuhlman -met zijn eerste playoff goal- de 3-0 aantekent lijkt het voorbij voor de Blues. Of toch niet? Want acht minuten voor tijd is het Ryan O’Reilly die de Blues weer hoop geeft. Al was daar een review voor nodig, maar de puck was geheel over de lijn.


Lang duurde die hoop echter niet. Vier minuten later was het David Pastrnak die een mooie pass van Brad Marchand afrondde. In de laatste minuut bepaalde de man met de gebroken kaak Zdeno Chara de eindstand op 1-5. Game zeven is een feit.

Donderdagochtend 13 juni Nederlandse tijd 02:00 uur is het Do or Die. Worden het de Blues voor het eerst of de Bruins voor de zesde keer? Wij zijn er bij. Jullie ook?

Previous Kenneth Pittoors tekent bij Golden Sharks
Next Giovanni Vogelaar gaat buitenlands avontuur aan in Alps Hockey League