Boston wint na knappe comeback tegen St. Louis


Stanley Cup Final

De finale van de Stanley Cup is begonnen tussen Boston Bruins en St. Louis Blues. In de eigen TD Garden pakte Boston de eerste zege, maar het moest van een achterstand terugkomen. Ed Versteeve praat je bij.

BOSTON AFGESTRAFT

In een afgeladen stadion waren de Bruins de betere partij in het grootste gedeelte van de wedstrijd. Het vergat zichzelf te belonen door te scoren. Kansen kreeg het echter genoeg. In de achtste minuut pakte St. Louis brutaal de voorsprong. Brayden Schenn pikte de puck op en liet Tuukka Rask met een wrist shot kansloos.

Ook na die treffer bleef de thuisploeg de betere, maar moest het waakzaam zijn voor de Blues die in de tegenstoot gevaarlijk werden. Na dik een kwartier had Boston pech. Een prachtige actie van Marcus Johansson spatte uiteen op de paal.

In het tweede bedrijf sloegen de bezoekers heel vroeg toe. Uitgerekend David Pastrnak ging gruwelijk de fout in. Hij leverde de puck in bij Brayden Schenn, hij vond Vladimir Tarasenko die de fout afstrafte. 0-2 na 21 minuten spelen. Een minuut later vond de thuisploeg de aansluiting alweer. Sean Kuraly legde de puck vanaf rechts op de stick van Connor Clifton en die werkte, via Binnington, binnen. Na iets meer dan een half uut spelen kwam Boston op gelijke hoogte. Charlie McAvoy pikte het rubber op de blauwe lijn op en verschalkte Binnington. 2-2 en het duel lag weer helemaal open.

In het restant van het duel bleven de Bruins de bovenliggende partij en werden de Blues achteruit gedrukt. In de 45e minuut kwam de thuisploeg voor het eerst, maar terecht, op voorsprong. Sean Kuraly bracht de puck met rap voetenwerk voor zijn stick en passeerde Binnington voor een derde maal. Ondanks dat de Blues iets meer uit de schulp kropen, kwam de zege van Boston niet in gevaar. Brad Marchand besliste het duel met een empty netter voor de 4-2 zege. Woensdagnacht staat Game 2 op het programma.

Previous St. Louis Blues fans in actie; 'Nederlandse fan moet bij finale zijn'
Next Danny Mols en Michael Van Egdom naar Turnhout Tigers