St. Louis Blues wint Western Conference, nu Stanley Cup finale tegen Boston Bruins


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Wedstrijd zes van de Western Conference Final was een prooi voor de St. Louis Blues. Inclusief de Clarence. S. Campbell Bowl. De uitslag doet een makkelijke wedstrijd vermoeden maar dat was het niet. Cor Machielsen sloeg weer wat slaap over en praat jullie weer helemaal bij.

Blues
Photo: NHL.Com

St. Louis Blues – San Jose Sharks 5-1

Binnen negentig seconden lag de eerste puck achter Martin Jones in het net. David Perron kreeg een mooie assist van Sammy Blais en had de hoek voor het uitzoeken. Laat in de eerste periode kreeg Shark Barclay Goodrow een tripping penalty. De Blues pakte dat buitenkansje met beide handen aan. Vladimir Tarasenko schoot onberispelijk in de winkelhaak net boven de schouder van Martin Jones binnen.

Aan het begin van de tweede periode was het Dylan Gambrell die zijn eerste NHL goal scoorde voor de Sharks. Hij ontving een perfecte pass van Joonas Donskoi na een afgeslagen aanval van de Blues. Hij kon alleen op goalie Jordan Binnington afgaan en scoorde in de verre hoek.

Het leek weer even spannend te worden in het Enteprise Center, uitverkocht tot de laatste plaats, met 19.500 toeschouwers. Toch was er weer een powerplay goal voor nodig om de stand  op twee goals verschil te maken. Justin Braun pakte een hooking penalty. Het buitenkansje werd benut door Brayden Schenn. Vanuit de rebound wist hij te scoren.

Kansen genoeg voor de Sharks in derde periode

De Sharks kregen in de derde periode kansen genoeg om de wedstrijd nog spannend te maken. Met tien tegen drie schoten waren ze duidelijk de bovenliggende partij. Alleen Jordan Binnington bleek een te grote sta in de weg.

In minuut 53 scoorde Tyler Bozak de 4-1 en brak het moraal van de Sharks. Ivan Barbashev scoorde in de slotminuten nog een empty netter. De St. Louis BLues kunnen zich op gaan maken voor een rematch van de Stanley Cup Finale uit 1970. Toen werden ze gesweept door de Bruins. Ene Bobby Orr speelde toen bij Boston en maakte deze legendarische goal.

Previous Sensationele comeback Groot Brittannië, Italië zorgt dat Oostenrijk degradeert na shootouts
Next Rusland ongeslagen naar kwartfinales, Canada groepswinnaar