St. Louis Blues vernedert San Jose Sharks in eigen huis


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Game vijf in de Western Conference Final vond plaats om 21:00 uur Nederlandse tijd. De St. Louis Blues kwamen op visite in San Jose en namen de overwinning mee naar huis. Zij staan nu op matchpoint. Cor Machielsen keek ook hier weer mee en geeft jullie de ins en outs van deze wedstrijd.

San Jose Sharks – St. Louis Blues 0-5 (STL leidt 3-2)

Een keiharde deksel op de neus. Dat kregen de Sharks in de vijfde wedstrijd. Waren ze in de eerste periode nog de bovenliggende partij met elf schoten op doel tegen vier voor de Blues. Desondanks werd na de eerste twintig minuten met een achterstand de eerste rust in gegaan. Na tien tellen teisterden de Sharks nog wel het ijzer naast goalie Binnington, met een schot van Evander Kane. De 0-1 kwam uit een fout; Erik Karlsson verdedigde de puck heel slordig uit. Die kwam voor de stick van Oskar Sundqvist terecht en hij haalde snoeihard uit met een slap shot.

BLUES DOMINEREN

In de tweede en derde periode werden de Sharks compleet overlopen door de Blues. Jaden Schwartz werd niet gedekt bij de goal en kon zo de 0-2 binnen schuiven. Martin Jones ging in de fout door de puck zo voor de stick van Schartz te tikken. De 0-3 kwam doordat Brent Burns een overtreding beging op Vladimir Tarasenko. Die liet het buitenkansje niet onbenut en scoorde met een penaltyshot.

In het slotstuk werd het er niet beter op voor de Sharks, die totaal onherkenbaar waren in deze partij. Twee treffers van Jaden Schwartz maakten de 0-5 afstraffing compleet, zijn tweede hattrick al in de playoffs. Jordan Binnington maakte 21 saves en pakte zijn eerste post-season shutout. St. Louis boekte de derde zege in de finale en staat nu op match point. De Sharks kunnen dus aan de bak komende dinsdagnacht.

Previous Rusland als enige nog ongeslagen, Amerika en Canada halen uit
Next Rusland wint voor zesde keer op rij, Finland nu koploper in groep A