Blues verrassen Sharks in tweede duel Western Conference Final


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Na de nederlaag twee dagen geleden konden de Blues nu wel zegevieren in de Shark Tank. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie weer op de hoogte.

San Jose Sharks – St. Louis Blues 2-4 (Series tied 1-1)

Een ideale start voor de Blues. Na drie minuten was het Jaden Schwartz die de puck ontving na een geblokt schot. Hij haalde uit en schoot de puck in het dak van het doel.

De ideale start voor de mannen van St. Louis Blues. Behoudens wat tripping penalties gebeurde er verder niet veel in de eerste periode.

BLUES EN SHARKS: PRACHTIG!

De tweede periode daarentegen stond bol van de prachtige goals. De Blues bouwden de score uit naar 0-2. Het was Vince Dunn die vanaf de blauwe lijn uithaalde en door een mêlee van spelers wist te scoren. In een tijdsbestek van twee minuten was het Logan Couture die de stand gelijk trok. Zo sta je in minuut 24 met 0-2 voor en is het in minuut 26 alweer 2-2. Ook dat is de charme van het ijshockey.

De 1-2 kwam uit een fout van Alex Pietrangelo die Couture de kans gaf om short handed alleen op Jordan Binnington af te gaan. Couture pakte het buitenkansje met beide handen aan. De tweede goal kwam via een turnover in de neutrale zone. Timo Meier vond Couture die vanaf links het aanvalsvak indook en Binnington five hole passeerde.

Zouden de Blues gaan choken na deze twee snelle tegengoals? Nee. Drie minuten voor het einde van de tweede periode was het Robert Bortuzzo met zijn eerste playoff goal ooit. Hij won de puck in een scrimmage achter de goal en via Tyler Bozak en Joel Edmundson kreeg hij de puck terug. Met de backhand werkte hij in het dak van het doel binnen.

Kers op de Blues- taart

Ondanks de vele kansen over en weer, zo ook in de derde periode, waren het de Blues die de winst veilig stelden. In minuut 57 scoorde Oskar Sundqvist de 4-2.  Toen werd het echt stil in het SAP Center. Echter niet getreurd. Donderdagochtend 02:00 uur Nederlandse tijd is het derde duel in St. Louis.

Previous Dylano Bijsterbosch van Tilburg naar Nijmegen
Next Rusland en Zweden superieur, Canada en USA met de hakken over de sloot