Effectief San Jose pakt eerste duel tegen St. Louis


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Game one van de Western Conference Final werd afgelopen nacht gespeeld in San Jose tussen de Sharks en Blues. Cor Machielsen zag een effectiever San Jose en brengt jullie weer up to date.

San Jose Sharks – St. Louis Blues 6-3 (SJS leidt series met 1-0)

Nog voor het begin van de wedstrijd was het al feest. De zoons van Joe Pavelski en Brent Burns vermaakte het publiek met dancing moves.

Na drie minuten lag de 1-0 al in het net. Timo Meier won een duel aan de boarding. Gustav Nyquist kon passen op de geheel vrijstaande Logan Couture, die de puck redelijk makkelijk binnen kon schieten. De 1-1 viel echter al snel. Een schot van Jayden Schwartz werd vlak voor de neus van goalie Martin Jones licht getoucheerd door Joel Edmundson. Hij kreeg zo zijn eerste play-off goal op zijn naam. Voor het einde van de eerste periode was het echter wederom San Jose die de voorsprong pakte. Het was Joe Pavelski die optimaal kon profiteren van een vijf tegen drie overtal situatie in de powerplay.

Timo Meier is de naam

Het échte verschil in deze wedstrijd werd door San Jose in de tweede periode gemaakt door Timo Meier. Eerst kwam de stand nog op 3-2 door goals van Kevin Labanc en Ryan O’Reilly. Daarna was het twee keer Timo Meier. Vooral de 4-2 werd vooraf gegaan door een wonderschone actie.

Bij de 5-2 aan het eind van de tweede twintig minuten zat het zo mee, dat de puck via de schaats van een Blues verdediger het net inging.

Ondanks het grote overwicht in de derde periode van de Blues -met twaalf tegen vijf schoten- kon men Martin Jones maar moeilijk passeren. Het lukte uiteindelijk in minuut 53. Al had Tyler Bozak daar wel twee pogingen voor nodig. Maar ook die goals tellen.

Om nog wat extra stootkracht te forceren werd de goalie Jordan Binnington vier minuten voor tijd al naar de kant gehaald voor een extra aanvaller. Daar profiteerde echter de Sharks van met een empty netter op naam van Logan Couture.

Op naar het tweede duel in deze Western Conference Final, die maandagnacht gespeeld zal worden in de Shark Tank.

Previous Steve Mason vertrekt bij Rapperswil-Jona Lakers
Next Zwitserland maakt pasta van Italie, Tsjechië walst over Noorwegen heen en Finland pakt het thuisland