Jeroen Beeksma toernooi sluit het seizoen af in Heerenveen


Jeroen Beeksma Toernooi

Dat Thialf noodgedwongen moest sluiten beïnvloedde de gehele club. Maar ook zeker het Jeroen Beeksma toernooi, dat op 22 december gehouden zou worden. Komende zaterdag is het dan zover; dan is de seizoensafsluiting in Thialf voor het toernooi, dat noodgedwongen niet door kon gaan. Jeroen Beeksma overleed afgelopen zomer, na een lang ziekbed, aan de gevolgen van een hersentumor. Jeroen werd slechts 26 jaar oud.

‘ZIJN’ TOERNOOI

“Beeksma verdiende een eigen toernooi” zegt Siedo Bos, één van de drijvende krachten achter het toernooi. “Wij organiseren, samen met onze teamgenoten van de Frisian Bombers, dit toernooi omdat we graag iets terug willen doen om deze rotziekte tegen te gaan. In een gesprek met het UMCG kanker research fonds in Groningen, zijn wij tot de conclusie gekomen dat hier het geld hard nodig is. Dit om onderzoek te doen naar allerlei soorten kanker. Mevrouw Klooster van het research fonds is dan ook nauw betrokken bij de organisatie en wij hopen dan ook een enorm bedrag te kunnen doneren. Daarnaast staat gezelligheid hoog in het vaandel.” aldus Bos.

Jeroen Beeksma Toernooi

“Er hebben zich teams aangemeld vanuit de tweede, derde en vierde divisie. Natuurlijk proberen wij -nog steeds- zoveel mogelijk sponsors te vinden die dit initiatief willen steunen. Zo kunnen we een mooi bedrag ophalen voor het UMCG kanker research fonds. Daarnaast hopen we op zo’n groot succes zodat we dit als jaarlijks terugkerend event kunnen organiseren!”

KIND VAN DE CLUB

Jeroen was een kind van de club. Hij speelde vanaf de jeugd tot aan het eerste en het Eerste Divisie team bij de Flyers. In 2015 besloot Jeroen, samen met zijn broer Bas, om bij de Frisian Bombers te spelen in de derde divisie. In januari 2017 wordt Jeroen na een wedstrijd onwel. De volgende ochtend vindt zijn moeder hem thuis buiten bewustzijn. Jeroen wordt met spoed opgenomen in het UMCG te Groningen. Hier blijkt al snel dat het goed mis is. Jeroen heeft een kwaadaardige tumor in zijn hoofd en wordt diezelfde dag met spoed geopereerd en heeft daarna thuis kunnen herstellen. De doktoren hebben zelfs nog een tweede keer moeten opereren maar helaas heeft het niet mogen baten.

Jeroen Beeksma Toernooi

Na een lang ziekbed waarin de ziekte hem steeds meer in zijn greep kreeg, is Jeroen vorig jaar op 2 juni in het bijzijn van zijn geliefden overleden. Jeroen was erg geliefd in Thialf; dit blijkt ook wanneer op 9 juni ruim 1100 mensen op de condoleance hun medeleven komen betuigen.

Previous Färjestad, Luleå, Frölunda en Djurgården door naar de halve finales
Next Oranje Dames gaan er alles uithalen wat erin zit op WK Division IB