“Als we vanaf het begin gas geven, maken we een hele goede kans”


Straks om 16:30 uur strijdt Nederland tegen China om het goud. Als de ploeg van Theo van Gerwen het duel in winst omzet, is de wereldtitel een feit. Maar… Als Oranje verliest is de bronzen plak ook nog een reëel scenario. We spraken Remco Hamers voorafgaand aan het belangrijke duel. Met het vertrouwen zit het wel goed.

GEVAARLIJKE KLANT

China wordt door Hamers zeker niet onderschat. “Ik denk dat we met China een zeer sterke tegenstander tegen gaan komen. We weten dat ze veel jongens hebben die goed zijn met hun stickhandling en dat ze ook snel zijn” lepelt Hamers op. De 16-jarige aanvaller van Tilburg Trappers heeft er boven alles vertrouwen in. “Als we vanaf het begin gas geven en veel druk op China zetten, dan denk ik dat we een hele goede kans maken.”

Remco Hamers TIlburg Trappers
Foto: Kurt Tops

HECHTE GROEP

De vier overwinningen waren wellicht niet met monsterzeges, maar dat kenmerkt tevens de mentaliteit van dit team. Hamers roemt vooral het collectief. “De sfeer in de groep is echt top! We zijn een echt en hecht team en we trekken elkaar allemaal als groep naar een hoger niveau en peppen elkaar op.” De overwinning op Servië [2-1 in overtime] was een lekkere. “Dat was wel het mooiste moment.  Die zege in overtime op Servië gaf iedereen een enorme boost, waardoor we nog meer voor elkaar door het vuur gaan. Het maakt ons als team nog hechter. Maar het meest bijzondere moment moet nog komen: als we kampioen worden is dat een heel bijzonder moment!” sluit Hamers af.

Nederland U18

GOUD, ZILVER OF BRONS

Nederland start als koploper aan de wedstrijd tegen China. Bij (een overtime) winst is de wereldtitel en de promotie een feit. Bij een nederlaag in reguliere tijd, wipt China over Oranje heen en heeft het op dat moment zilver in handen. Bij een overtime verlies blijft het de Aziaten voor. Dan ligt Servië nog op de loer, want dat staat op één punt van onze jonge landgenoten en zij spelen vanavond nog tegen het reeds gedegradeerde België.
Voor de duidelijkheid nog even de stand voorafgaand aan het duel:

Team GP W OTW L OTL PTS +/-
Nederland 4 3 1 0 0 11 +5
Servië 4 3 0 0 1 10 +11
China 4 3 0 1 0 9 +2
Kroatië 5 2 0 3 0 6 +2
Australië 5 1 0 4 0 0 -7
België 4 0 0 4 0 0 -11

LIVE STREAM

Voor wie straks mee wil kijken en onze jongens aan wil moedigen is er natuurlijk een live stream vanuit Belgrado. Op naar een mooie pot ijshockey en natuurlijk de gouden plak!

Previous ERA Renomar HYC kampioen BeNe League en winnaar triple
Next Geen goud voor Oranje leeuwen