NHL Atlantic Tampa claimt Presidents Trophy


Face-Off IJshockey NHL

Na een aantal relatief onrustige weken in de Atlantic Division, gebeurde er deze week vrij weinig.

Tampa Bay Lightning is de beste van het reguliere seizoen

Na slechts 73 wedstrijden hebben de Tampa Bay Lightning al de Presidents Trophy (meeste punten in het reguliere seizoen) weten te bemachtigen.
Power Ranking Atlantic Division

1 (1).  Tampa Bay Lightning( 120 punten, 58-13-4, L10: 9-1-0 )
Het is officieel, Tampa Bay Lightning is het beste team van het reguliere seizoen! Maandag wisten de mannen van coach Jon Cooper zich in eigen huis tegen de Arizona Coyotes (4-1 winst) te kronen tot kampioen van het reguliere seizoen. Vrijdag had regerend kampioen Washington ook al géén antwoord op de Tampa Bay Lightning, dat mede door een hattrick van Alex Killorn met 6-3  wist te winnen. Donderdag 21 maart won Tampa Bay Lightning van Carolina Hurricanes met 6-3.
Captain Steven Stamkos was goed voor een goal en twee assists. Viktor Hedman liet ook drie punten noteren door drie assists af te leveren en youngstar Brayden Point scoorde een goal en assist. Het was al weer de zevende overwinning op een rij voor Tampa Bay Lightning.

 


2 (2). Boston Bruins ( 99 punten, 45-20-9, L10: 7-3-0)
Na een mindere week, herstelde Boston zich prima. Bovendien ziet het Toronto op steeds grotere achterstand op de ranglijst komen. Zaterdag werd Brad Marchand de matchwinner in overtime tegen de Columbus Blue Jackets (2-1). Dinsdag stond er een ware kraker op de kalender, met de uitwedstrijd op Long Island tegen de New York Islanders. Het werd alles behalve een spannende wedstrijd, waarin de Bruins met 5-0 winst naar huis gingen. Typerend voor deze wedstrijd was het gevecht tussen Matt Martin (NY) en Zdeno Chara.
Donderdag 21 maart won Boston Bruins met 5-1 in New Jersey van de Devils.
Good old Patrice Bergeron liet weer van zich spreken. Twee goals en een assist was zijn aandeel. David Pastrnak was ook goed voor een goal en assist. Patrice Bergeron en Brad Marchand scoren er lustig op los de laatste weken. Respectievelijk 15 en 19 punten in de laatste twaalf wedstrijden.

 

3 (3). Toronto Maple Leafs ( 93 punten, 44-25-5, L10: 5-4-1)
Het zijn onrustige tijden in Toronto, waar blessures in de verdediging hun tol beginnen te eisen. Fans zijn ontevreden over de gang van zaken. Op St. Patricks day werd vrijdag in het groen en wit gestreden tegen de Philadelphia Flyers. Het werd een geweldige wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Uiteindelijk werd er met 7-6 gewonnen van de Flyers.

Zaterdag werd er op ontluisterende wijze van de Ottawa Senators met 6-2 verloren. Dinsdag hadden de Leafs géén antwoord op Pekka Rinne en zijn Nashville Predators. Ondanks dat het spel vele malen beter was dan zaterdag, werd er kansloos met 3-0 verloren. Woensdag 20 maart won Toronto Maple Leafs uit bij Buffalo Sabres met 4-2. Auston Matthews en John Tavares waren ieder goed voor een goal en assist. Auston Matthews scoorde zijn 200e NHL punt.

4 (5). Montreal Canadiens ( 85 punten, 39-28-7, L10: 5-5-0 )
Montreal deed dinsdag prima zaken, in de race voor een wildcard. Zaterdag werd er nog wel met 2-0 van de Chicago Blackhawks verloren. Maar door de 3-1 winst tegen directe concurrent Philadelphia kwam Montreal op 1 punt van Columbus. Donderdag 21 maart kwam New York Islanders op bezoek bij Montreal Canadians: 0-4. Een wedstrijd met 28 reddingen voor Carey Price. Hiermee pakte hij zijn 44e carriere shutout. Joel Armia en Jonathan Drouin kwamen beiden tot een goal en assist.

5 (4). Florida Panthers (78  punten, 33-29-12 L10: 5-4-1)
Evgenii Dadonov wist zaterdag tegen de LA Kings tweemaal te scoren, en mede door die twee goals werd er met 4-3 gewonnen. Ondanks twee doelpunten van de in bloedvorm zijnde Aleksander Barkov werd er dinsdagavond met 4-2 verloren van Dallas Stars. Donderdag 21 maart Arizona Coyotes op bezoek bij het in vorm zijnde Panthers 2-4. Drie assists van Jonathan Huberdeau en twee goals van Aleksander Barkov bracht Florida deze overwinning. Voor Florida kwam Keith Yandle in de recordboeken. Hij is de eerste verdediger die in een enkel seizoen tot 58 punten komt en zelfs de eerste schaatser die in een enkel seizoen tot 38 powerplay punten reikt.

6 (8). Detroit Red Wings ( 62 punten,26-38-10, L10: 3-6-1)
Zaterdag 16 maart kwam New York Islanders op bezoek bij Detroit: 1-2 . Voor New York was het als een schiettent op de kermis. Veel schieten weinig raken. Dit gaf Detroit de kans om te winnen ondanks dat New York 20 keer vaker op doel geschoten had. Met 41 reddingen werd Jonathan Bernier man of match, gevolgd door de maker van beider goals Andreas Athanasiou. Op dinsdag 19 maart was er wederom bezoek uit New York. Nu kwam New York Rangers langs en was het van hetzelfde laken en pak. Verreweg meer schoten van de bezoekers maar de overwinning bleef in Detroit. Er werd met 3-2 gewonnen. Wederom waren er twee goals van Andreas Athanasiou. Donderdag 21 maart ging Detroit Red Wings op bezoek bij St. Louis Blues 2-5
Thomas Vanek
scoorde twee keer. Hij brak de wedstrijd open. Hierna was het drie keer St. Louis dat scoorde.Thomas Vanek schoot de aansluitingstreffer binnen, maar verder kwam Detroit niet. St. Louis trof nog twee maal doel.

7 (6). Ottawa Senators ( 56 punten, 25-43-6, L10: 3-6-1)
Zaterdag werd er tegen Toronto met maar liefst 6-2 gewonnen (dik verdiend), de hoofdrolspelers waren Magnus Pääjärvi met twee doelpunten en Zack Smith. Woensdag 20 maart ging Ottawa Senators op bezoek bij Vancouver Canucks en won met 4-7. Vier goals waren niet genoeg om de winst te pakken voor Ottawa. De eerste goal werd pas gescoord toen ze vijf goals achter stonden. Onder aanvoering van Dylan DeMelo, die goed was voor drie assists, kwam Ottawa terug tot 5-4. Ottawa ging op jacht naar de gelijkmaker maar kreeg in de laatste 70 seconden nog twee goals tegen. Donderdag 21 maart speelde Ottawa Senators uit bij Calgary Flames en verloor met 5-1. Dylan DeMelo opende de score voor Ottawa. Hierna was het Calgary wat de klok sloeg. De achttien schoten die Ottawa nog wist te produceren troffen geen doel.

8 (7). Buffalo Sabres ( 71 punten,31-33-9, L10: 2-7-1)
Zaterdag16 maart verloor Buffalo Sabres van Carolina Hurricanes met 4-2. Jeff Skinner en Zemgus Girgensons scoorden voor Buffalo. Zondag 17 maart kwam St. Louis Blues op bezoek. Dit was een gelijkwaardig duel wat uiteindelijk in de shootuot beslist werd in het voordeel van Buffalo. Jack Eichel en Sam Reinhart wisten hun penalty shot te verzilveren.
Woensdag 20 maart kwam Toronto Maple Leafs langs bij Buffalo Sabres 4-2. Casey Mittlestadt en Alexander Nylander kwamen voor Buffalo op het scorebord. Dit was niet genoeg voor de winst. Toronto scoorde twee goals meer.

Three stars of the week

Foto: NHL.com

1. Victor Hedman
De verdediger scoorde deze week twee goals en vijf assists
2. Andreas Athanasiou
Vier goals deze week voor het weinig winnende Detroit Red Wings
3. Keith Yandle
Deze verdediger speelde zich met zijn aanvallende spel in de record boeken van de Florida Panthers

Previous Het gogme van Heerenveen tegen de strijdlust van Herentals
Next Luleå: kampioen in Zweden bij de dames