Is drie maal eindelijk scheepsrecht voor Luik tegen Heerenveen?


UNIS Flyers Heerenveen Luik Bulldogs
Foto: Chantal Zwamborn

Vanavond worden de halve finales in gang gezet in de strijd om de titel in de BeNe League. In het eerste duel staan UNIS Flyers Heerenveen en Luik Bulldogs tegenover elkaar. Voor de derde keer op rij binden de ploegen de ijzers onder in de halve finales. Is het ‘drie maal is scheepsrecht’ voor Luik? Of zien we Heerenveen voor de vierde keer in de finale terug?

RELATIEF EENVOUDIG

Heerenveen rekende in de kwartfinale af met nummer acht Zoetermeer Panters. Nadat het thuisduel -geflatteerd- met 10-0 werd gewonnen, wachtten de Friezen in Zoetermeer een zwaardere klus. Alhoewel Flyers grote delen van het tweede duel in handen had, bleef Panters akelig dichtbij. Dankzij een treffer van Tony Demelinne vlak voor tijd, werd de nekslag uitgedeeld. Iedereen weet dat de komende tegenstander wel degelijk gevreesd moet worden.

UNIS Flyers Heerenveen Luik Bulldogs
Foto: Chantal Zwamborn

Heerenveen kan aan de bak in een serie, waarvan wij verwachten dat hij dichtbij elkaar zal liggen. In het reguliere seizoen werden bij duels in overtime pas beslist. Mooi detail: de uitploeg ging er met de zege vandoor. Flyers in Luik, Bulldogs in Heerenveen. Het Friese spel oogt solide, met routiniers die weten wat er gevraagd wordt op dit podium. En dat men vol aan de bak kan tegen een ploeg die blaakt van het vertrouwen moge duidelijk izjn.

ALTIJD OUTSIDER

Wie zijn voorspellingen aan het begin van het seizoen maakt, noteert één naam steevast als outsider voor de titel: Luik Bulldogs. De Walen speelden de voorgaande twee seizoenen steevast de halve finale en zitten in hetzelfde schuitje als Flyers. Beide ploegen konden de beker en de landstitel niet bemachtigen, al verloor Luik pas in de finale twee maal van Herentals.

UNIS Flyers Heerenveen Luik Bulldogs
Foto: Ice Hockey Photography, Didier Gavange

De ploeg van Paul Vincent maakte indruk met een ‘sweep’ in de kwartfinale tegen CAIROX HIJS Hokij. Waar het thuisduel -na een knappe comeback van HIJS- in overtime beslist werd, raasden de Bulldogs in het tweede duel in Den Haag langs de regerend landskampioen. Dodelijk effectief, dominant en de tegenstander bij de strot grijpen en niet meer loslaten. Luik plaatste zich meer dan verdiend met een 4-8 zege en heeft de eerste lastige horde genomen en is op jacht naar veel meer.

TREVOR HUNT

Trevor Hunt UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Kurt Tops

De 33-jarige bikkelharde verdediger wisselde, na vijf succesvolle seizoenen HYC Herentals, voorbije zomer wat onverwacht opnieuw naar Heerenveen. Toch een beetje thuiskomen voor Trevor en zijn vriendin (die uit Friesland komt) want na zijn studies en hockeyseizoenen aan de universiteit van Anchorage en twee seizoenen profhockey in Amserika, startte de Canadees zijn Europese loopbaan immers bij de Flyers. De tot verdediger omgeschoolde aanvaller Hunt heeft zijn torinstinct behouden. Met 127 scorerpunten in vier seizoenen BeNe League is het wel duidelijk dat deze routinier een belangrijke offensieve schakel is, die echter ook op defensief vlak onvervaard te werk kan gaan.

Trevor Hunt even passeren is een uitdaging voor menig tegenstander en indien het bijna lijkt te lukken, slaagt Hunt er vaak in met een kleine versnelling of een flinke duw de aanval nog te onderbreken. En indien de potjes overkoken, staat de man ook zijn mannetje. In de nadagen van zijn carrière is Hunt meer dan gemotiveerd om de finale te spelen. Luik Bulldogs zal het merken, met deze Canadese patser valt niet te spotten en zijn assists zijn aartsgevaarlijk.

ALEXANDRE BREMER

Alexandre Bremer Luik Bulldogs
Foto: Kurt Tops

De in Parijs geboren en getogen Alexandre Bremer ontdekte het ijshockey spelletje al vroeg bij de Chiefs Deuil-Garges. Daar debuteerde hij op zijn achttiende bij het seniorenteam op het derde niveau in Frankrijk. Voor zijn studies trok de 1m98 grote aanvaller op zijn twintigste naar Luik, waar hij de troepen van Bulldogs versterkte. Ondertussen is hij gediplomeerd kinésitherapeut en bouwt zijn eigen praktijk uit. Op sportief vlak is deze 26-jarige aanvaller een sterke pion in de plannen van coach Paul Vincent.

Ondanks een schouderkwetsuur voor de winterstop knalde Alex een puike 34 scorerpunten op zijn stats dit seizoen en is een constante dreiging voor de tegenstander. Zo schoot hij in de kwartfinales tegen Den Haag drie maal raak waaronder de treffer in ovetime in de 65ste minuut. Was getekend, Alexandre Bremer. Met zijn snelheid, wapperende manen en harde schot maakte hij indruk in de serie tegen de verslagen kampioen. Als Belgisch international nam deze winger ook deel aan de voorbije vier WK-campagnes voor België en ook daar bewees hij telkens zijn waarde. Met zijn indrukwekkende verschijning en doelgerichte spel, zal Bremer ook in deze halve finales ongetwijfeld het pad willen effenen richting finale voor zijn Bulldogs.

FAVORIET

Door de ijshockeyfans van Face-Off wordt Heerenveen aangewezen als winnaar van deze serie. Wij hopen vooral dat het een serie wordt om je vingers bij af te likken. Vanavond om 20:30 uur zal in Thialf de puck voor het eerst het ijs raken in een ongetwijfeld boeiende serie tussen twee ploegen die écht niet uitgeschakeld willen worden.

Previous Crosby en Penguins slaan slag tegen concurrenten in week vol hoogtepunten
Next Ervaren Trappers openen play-offs tegen debutant Lindau Islanders