Pre play-offs leveren uitoverwinningen op voor Berlijn en Nürnberg


Face-Off IJshockey DEL

De eerste ronde van de pre play-offs werd gespeeld in de Deutsche Eishockey Liga en beide thuis spelende teams verloren. Zowel Berlijn en Nürnberg pakten de overwinningen tegen respectievelijk Bremerhaven en Straubing. Cor Machielsen brengt jullie weer up to date.

Straubing Tigers – Eisbären Berlin 2-3 OT

In de eerste periode kon er door beide teams niet gescoord worden. Aan het begin van de tweede periode, na 23 minuten, was het ex Berlijner Vladislav Filin die na een mooie aanval en strakke assist van Sven Ziegler de thuisclub op voorsprong zette. Martin Buchweiser scoorde al duikend met de stick de gelijkmaker nadat de puck in het doelgebied bleef liggen, omdat Micki Dupont een schot vanaf de blauwe lijn had afgevuurd en die niet goed werd verwerkt door goalie Jeff Zatkoff. Dupont liet aan het begin van de derde periode wederom vanaf de blauwe lijn een schot los, Austin Ortega maakte met de re-direct de 1-2. In de 46e minuut was het Steven Seigo met een schot dat van richting werd veranderd door Antoine Laganiere. Aangezien er niet meer gescoord werd, kon men zich opmaken voor de overtime. In de 70e minuut was het Brendan Ranford met een backhand pass achterwaarts en Ortega kon vrij zijn tweede goal scoren, zodat de Eisbären het duel thuis in Berlijn kunnen gaan beslissen.

Pinguins Bremerhaven – Thomas Sabo Ice Tigers 1-3

Een verrassende uitslag in de eerste ronde van de pre play-offs: de mannen uit Nürnberg winnen in Bremerhaven. Het is vooral tricky omdat de pre play-offs maar over een best of three gaan. Al binnen vier minuten lag de 0-1 achter Thomas Pöpperle, doordat Chris Brown een goede mogelijkheid afmaakte nadat Shawn Lalonde mooi achter het goal langs ging en zo een strakke assist kon geven op de vrijstaande Brown. In een dubbele man meer situatie 5 op 3 stond Leo Pföderl in de baan van het schot zodat Pöpperle de puck nooit zag aankomen toen Patrick Reimer van afstand op het goal schoot. Daarna schoten de Pinguins tegen het ijzer en mistten zo de aansluitingstreffer. Het was Tim Bender van de Ice Tigers die schuin voor het goal, net binnen de cirkel, een strak schot in de winkelhaak schoot voor de 0-3. Chad Nehring bracht kort na die treffer Bremerhaven op het bord, maar dat kostte in totaal 48 strafminuten. Hij nam de goalie en een verdediger mee het goal in. De Pinguins kregen in de derde periode nog genoeg kansen om er nog een spannende wedstrijd van te maken maar kwamen niet meer voorbij goalie Niklas Treutle. De terugwedstrijd zal dus vol spanning zitten, aangezien in de laatste periode ook nog 37 minuten voor agressief spel en vechten werd gegeven. Er staan dus nog wat rekeningetjes open.

Previous AHOUD Devils Nijmegen landskampioen na 4-7 zege op CAIROX HIJS Hokij
Next Heerenveen favoriet voor zege, maar op zijn hoede voor Zoetermeer