AHOUD Devils Nijmegen landskampioen na 4-7 zege op CAIROX HIJS Hokij


CAIROX HIJS Hokij AHOUD Devils Nijmegen
Foto: Paul Nicolaassen

Gisteravond werd de finale van de Final Four gespeeld tussen CAIROX Hijs Hokij en AHOUD Devils Nijmegen op Stappegoor. De wedstrijd om het Nederlandse Kampioenschap eindigde in een 4-7 winst voor Ahoud Devils Nijmegen. Daarmee mag Ahoud Devils Nijmegen zich kampioen van Nederland 2018-2019 noemen en pakte het de dubbel. Graeme McTaggart praat jullie volledig bij.

Mollen show

In de eerste periode was het Den Haag dat aan de 1500 toeschouwers liet zien, kampioen te willen worden. Er werden flink wat pucks op de goal van Nijmegen afgevuurd. Dankzij goalie Deniz Mollen liepen de Nijmegenaren geen achterstand op. Integendeel. De Devils kwamen al na vijf minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Hrelja moest een rebound toestaan, waardoor Kayo Van Zoest het rubber de goal in kon tikken. HIJS bleef aanvallen, maar zag dankzij Evo Suurhof de achterstand verdubbeld worden. Suurhof knalde, op de powerplay, een mooie streep achter goalie Tomislav Hrelja. Kort daarna kwam de aansluitingstreffer van Den Haag via Olivier Pataky, wat tevens de ruststand was.

Deniz Mollen AHOUD Devils Nijmegen
Foto: Paul Nicolaassen

R.J. Reed

In de tweede periode waren beide teams aan elkaar gewaagd. Waar Den Haag in de eerste periode de betere partij was, ging het middenstuk gelijk op. Uit de powerplay die HIJS uit de eerste periode had meegenomen kwam de gelijkmaker. Via een bouncer op de paal kwam de puck bij Raymond Van Der Schuit en die schoot binnen. Na acht minuten spelen bracht Wessel Copier, zijn team weer op voorsprong.  R.J. Reed, één van de uitblinkers van de avond, vergrootte de voorsprong van 2-3 naar 2-5. De Canadees knalde de 2-4 binnen om vervolgens 30 seconden voor de buzzer ook de 2-5 op het scorebord te schieten.

CAIROX HIJS Hokij AHOUD Devils Nijmegen
Foto: Paul Nicolaassen

Toch nog spannend

Den Haag moest in de laatste periode een tandje bij zetten om de achterstand om te kunnen buigen. Uiteindelijk, na een paar minuten spelen, was het de Nijmeegse captain Levi Houkes die begon te juichen nadat hij op goal schoot. Helaas voor Houkes ging de puck via de lat uit de goal. Den Haag kreeg te veel straffen om het Nijmegen nog lastig te maken. Van Zoest schoot vervolgens dik twaalf minuten voor het einde de 2-6 binnen. Een straf voor Nijmegen zorgde ervoor dat Den Haag op de power play via Raymond van Der Schuit iets terug in de wedstrijd kwam. Een paar harde checks en karakterspel van Den Haag zorgde ervoor dat Jasper Kick de 4-6 kon binnen schieten.

CAIROX HIJS Hokij AHOUD Devils Nijmegen
Foto: Paul Nicolaassen

Hattrick en kampioen

Uiteindelijk was het Reed die met een empty-netter de genadeklap gaf in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Daarmee voltooide Reed met de 4-7, zijn hattrick. Een aantal seconden later ging de zoemer, waardoor Ahoud Devils Nijmegen, met een verdiende zege, Nederlandse Kampioen 2018-2019 werd en na de bekerwinst de dubbel pakte.

DE REACTIES

Na afloop zocht Cor Machielsen de winnaars uit Nijmegen op en natuurlijk ook de mannen uit Den Haag om na te praten over de finale.

Alexander Jacobs

Jeffrey Melissant

Deniz Mollen

Levi Houkes

Wessel Copier

Joop Vullers

Chris Eimers

Joey Oosterveld

Previous Den Haag vs. Nijmegen: Final Four finale tussen twee karakterploegen
Next Pre play-offs leveren uitoverwinningen op voor Berlijn en Nürnberg