Wedstrijd van de week om kop positie, drukke trade deadline dag voor Winnipeg Jets


Face-Off IJshockey NHL

Deze week was er weer genoeg te beleven. Er was de topwedstrijd om de eerste plek van de divisie. Die is er uitgelicht als wedstrijd van de week. Natuurlijk was er in de laatste week voor de trade deadline ook nog nieuws rond de trades. Waar Winnipeg Jets zich behoorlijk roerde. Er eindigt een pointstreak en er is een recordbrekende rookie op het ijs en Rik Bruijnius praat je weer bij over de laatste week.

Wedstrijd van de week was Nashville Predators @ Winnipeg Jets. De kop positie in de divisie was de inzet. Winnipeg trok hier aan langste eind en won met 5-3. Viktor Arvidson en P. K. Subban zette Nashville op een 2-0 voorsprong. Hierna scoorde Winnipeg vier keer om de wedstrijd compleet om te draaien. Hier waren  hoofdrollen weggelegd voor Mark Scheifele en Kevin Hayes met ieder een goal en twee assists. Winnipeg goalie Laurent Brossoit was goed voor 35 reddingen. Pekka Rinne pakte 27 van 30 schoten, bij de laatste twee goals van Winnipeg stond hij niet meer op het ijs ten faveure van een extra aanvaller.

Trades:

Dallas Stars haalt Mats Zucherello binnen van New York Rangers in ruil voor tweede ronde Draft keuze in 2019 en een derde ronde keuze in 2020.

Dallas Stars ruilde met New Jersey Devils een verdediger. Ben Lovejoy komt naar Dallas en Connor Carrick en een 2019 derde ronde draft keuze gaan naar New Jersey.

Chicago Blackhawks ging een ruil aan met LA Kings aanvaller Spencer Watson ging en daar kwam aanvaller Matheson Iacopelli voor terug.

Winnipeg ruilde aanvaller Brendan Lemieux en een eerste ronde draft keuze 2019 en een vierde ronde draft keuze 2022 in voor aanvaller Kevin Hayes van New york Rangers.

Winnipeg haalde ook oude bekende aanvaller Matt Hendricks terug van Minnesota in rui voor een zevende ronde draft keuze in 2020.

Er ging bij Winnipeg een zevende ronde draft keuze 2021 weg naar Florida in ruil voor verdeiger Bogdan Kiselevich.

Winnipeg haalde ook aanvaller Alexander Broadhurst weg bij Columbus. Er wordt nog bepaald wat daar voor terug gaat.

Winnipeg ruilde met Toronto de aanvallers Par Lindholm en Nic Petan met elkaar.

Winnipeg stuurt een zesde ronde draft keuze 2019 naar Buffalo in ruil voor verdediger Nathan Beaulieu.

St. Louis Blues stuurt een zesde ronde draft keuze 2019 naar Anaheim in ruil voor verdediger Michael Del Zotto.

Nashville Predators en Minnesota Wild ruilde Kevin Fiala en Mikael Granlund met elkaar.

Nashville ruilt Ryan Hartman en een vierde ronde draft keuze 2020 voor Wayne Simmonds van Philadelphia.

Colorado Avalanche ruilde een derde ronde draft keuze 2020 met Florida en kreeg daar Derrick Brassard en een zesde ronde keuze 2020 voor terug.

1 St. Louis (74 punten 34-24-6 L10 7-2-1)

Zaterdag 23 februari Boston Bruins @ St. Louis Blues 1-2 (So)  St. Louis had een shootout nodig om weer een overwinning bij te kunnen schrijven. Alexander Steen had St. Louis in de eerste periode op voorsprong gezet. Boston wist in de tweede periode gelijk te maken. Er werd in de derde periode en in de verlenging niet meer gescoord. In de shootout was het Sammy Blais die in zijn eerste shootout de overwinning voor St. Louis pakte.

Zondag 24 februari St. Louis Blues @ Minnesota Wild 1-2 (OT)  Alex Pietrangelo knalde op de powerplay de 1-1 binnen. Hier hield het op wat St. Louis betreft. Minnesota wist nog een keer het doel te vinden. Zo verloor St. Louis goalie Jake Allen twee van zijn laatste drie wedstrijden.

Dinsdag 26 februari Nashville Predators @ St. Louis Blues 0-2  Tyler Bozak en Alex Pietrangelo scoorden de goals. Jordan Binnington was goed voor negentien reddingen en hield zo voor de vijfde keer de nul dit seizoen. Hij schud sowieso de record boeken op als rookie hij is de vierde goalie in de NHL geschiedenis die zij eerste zeven thuis wedstrijden wint. Dit kwam voor het laatst in het seizoen 1972/73 voor. Toen was het Montreal goalie Wayne Thomas die het deed.

1 maart St. Louis Blues @ Carolina Hurricanes 2-5   Vince Dunn had een goal en assist in deze wedstrijd. Maar het lijkt er op dat goalie Jake Allen zijn goede vorm tijdens de elf wedstrijden win reeks aan het kwijt raken is. Hij pakte maar 19 van de 23 schoten. Gaat hij zijn plek verliezen aan de uitstekend presterende rookie Jordan Binnington?

Colorado (68 punten 28-25-12 L10 6-3-1)

Zaterdag 23 februari Colorado Avalanche @ Nashville Predators 5-0                                                                                          Uit bij Nashville een keer flink uithalen is maar weinig ploegen gegeven. Colorado wel. Het werd een shutout voor Phillip Grubauer hij keerde alle 38 schoten. Aanvallend gezien waren Nathan Mackinnon met twee goals en een assist en Alexander Kerfoot met een goal en twee assists beslissend.

Maandag 25 februari Florida Panthers @ Colorado Avalanche 4-3 (OT)                                                                                 Tyson Barrie was goed voor twee assists. Dit was niet goed genoeg om Colorado aan de winst te helpen. Derrick Brassard maakte zijn debuut na dat hij eerder op de dag van Florida over gekonen was. Hij wist zijn debuut met een goal op te luisteren. Na drie periodes was de stand gelijk dus moest de verlenging gespeeld worden. Hierin wist Florida de winst op te eisen.

Woensdag 27 februari Vancouver Canucks @ Colorado Avalanche 2-3 (SO)                                                                              Dertig reddingen van Semyon Varlamov en goals van Nathan Mackinnon en Mikko Rantanen brachten een gelijke stand na verlenging op het bord. In de shootout was het Carl Soderberg die de winnende maakte.

Vrijdag 1 maart Colorado Avalanche @ San Jose Sharks 3-4                                                                                                          Drie goals voor Colorado op alle drie was er een assist van Gabriel Landeskog. De captain deed zijn best maar het mocht niet tot een overwinning komen. San Jose wist één keer vaker het net te vinden.

3 Chicago (63 punten 27-28-9 L10 6-4-0)

Zondag 24 februari Dallas Stars @ Chicago Blackhawks 4-3                                                                                                          Na een drie goal achterstand wist Chicago toch nog terug in de wedstrijd te komen. Duncan Keith was met twee assists de regisseur van de comeback. Maar ook hij kon niet voorkomen dat Dallas alsnog met winst het ijs verliet. De pointstreak van Patrick Kane kwam in deze wedstrijd ten einde. Deze duurde twintig wedstrijden en waren goed voor 43 punten (17g-20a).

Woensdag 27 februari Chicago Blackhawks @ Anaheim Ducks 4-3                                                                                              Alex DeBrincat scoorde twee goals en kwam daarmee op 36 voor het seizoen, Patrick Kane kwam tot zijn 40e goal van het seizoen. Captain Jonathan Toews en verdediger Erik Gustafsson waren goed voor twee assists.

4 Minnesota ( 68 punten 31-27-6 L10 5-4-1)

Zondag 24 februari St. Louis Blues @ Minnesota Wild 1-2 (OT)                                                                                                    Jonas Brodin had een assist op goals van Jason Zucker en op de eerste goal van Ryan Donato na zijn komst vanuit Boston. Het was tevens de game winner.

Dinsdag 26 februari Minnesota Wild @ Winnipeg Jets 3-2                                                                                                            Ryan Donato was goed voor twee assists en was hiermee de enige die voor Minnesota meer dan één punt scoorde. De gelijkmaker en de winnende goal werden in 26 seconden van elkaar gescoord. Devan Dubnyk stal the show met 30 reddingen waarvan enkele op spectaculaire wijze.

Winnipeg (80 punten 38-22-4 L10 4-5-1)

Zondag 24 februari Winnipeg Jets @ Arizona Coyotes 1-4                                                                                                              Het was Patrick Laine die Winnipeg op voorsprong schoot op de powerplay. Dit was binnen drie minuten na aanvang van de wedstrijd. Enkele minuten later was het al weer gelijk. Dit was de ommekeer in de wedstrijd. Alle 34 schoten die volgde leverde niets meer op.

Dinsdag 26 februari Minnesota Wild @ Winnipeg Jets 3-2                                                                                                            Door scores van Mark Scheifele en Patrick Laine kwam Winnipeg twee keer op voorsprong. Maar Minnesota wist drie keer het net achter Connor Hellebuyck te vinden. Met 36 reddingen was het aan hem te danken dat de overwinning niet groter uitviel.

Vrijdag 1 maart Nashville Predators @ Winnipeg Jets 3-5                                                                                                                                zie wedstrijd van de week

6 Nashville (79 punten 37-25-5 L10 4-5-1)

Zaterdag 23 februari Colorado Avalanche @ Nashville Predators 5-0 In hun eigen Bridgestone Arena kon Nashville ondanks 38 schoten op doel geen potten breken. Ze wisten zelfs niet het scorebord in beweging krijgen. Colorado deed dit vijf keer.

Maandag 25 februari Edmonton Oilers @ Nashville Predators 2-3 (SO)                                                                                     Colton Sissons en P. K. Subban waren goed voor de goals en hielden gelijke tred met Leon Draisaitl. Dit leverde een gelijke stand op en in de verlenging werd ook niet gescoord. In de daarop  volgende shootout scoorde Bryan Boyle de winnende voor Nashville.

Dinsdag 26 februari Nashville Predators @ St. Louis Blues 0-2   Voor de tweede keer deze week werd Nashville op een nederlaag getrakteerd en oor de tweede keer wist men zelf niet te scoren.

Vrijdag 1 maart Nashville Predators @ Winnipeg Jets 3-5                                                                                                                                    zie wedstrijd van de week

Dallas Stars (69 punten 32-27-5 L10 4-6-0)

Zaterdag 23 februari Carolina Hurricanes @ Dallas Stars 3-0                                                                                                        Thuis afgedroogd dit overkwam Dallas in hun wedstrijd tegen Carolina. Dallas kwam niet tot scoren uit 24 pogingen.

Zondag 24 februari Dallas Stars @ Chicago Blackhawks 4-3                                                                                                          Dallas kwam op een 3-0 voorsprong vroeg in de tweede periode. Maar vroeg in de derde periode stond het 3-3. Het was good old Jason Spezza die toch nog de winnende binnen schoot. Mats Zucherello was goed voor een goal en een assist in zijn debuut wedstrijd. Alexander Radulov kwam tot de zelfde score. Jamie Benn verliet het ijs vroegtijdig met naar wat het zich laat aanzien een blessure die hem ongeveer vier weken aand kant zal houden.

Donderdag 28 februari Dallas Stars @ LA Kings 4-3 (OT)                                                                                                              Ben Lovejoy en Blake Comeau waren ieder goed voor twee assists. Voor Dallas prettig om te zien dat ze ook kunnen winnen zonder de inbreng van captain Jamie Benn. Naast Jamie Benn waren ook Mats Zucherello en Andrew Cogliano geblesseerd.

 

Top drie spelers van de week

  1. Jordan Binnington St. Louis Blues

Records brekende rookie goalie op jacht naar vaste start plek.

  1. Mark Scheifele Winnipeg Jets

Laat zien in topwedstrijden een topspeler te zijn

  1. Ryan Donato Minnesota Wild

laat zijn stick spreken na zijn trade naar Minnesota

Previous Lukasz Bartak positief getest op higenamine
Next Mannheim kampioen reguliere competitie in de Deutsche Eishockey Liga