Mannheim kampioen reguliere competitie in de Deutsche Eishockey Liga


Face-Off IJshockey DEL

Met een ruime zege van 2-6 op bezoek in Augsburg hebben de Adler Mannheim de reguliere competitie als eerste afgesloten en kan niet meer worden ingehaald door nummer twee Red Bulls München na hun nederlaag bij de nummer laatst Schwenninger Wild Wings met 5-3. Toch is de laatste speelronde aanstaande zondag nog spannend omdat zowel de nummers drie, vier en vijf verloren. Cor Machielsen keek weer mee en vertelt het verhaal van speelronde 51.

Eisbären Berlin – Kölner Haie 5-4

In de tweede periode werd het verschil gemaakt door Berlijn want na twintig minuten was de stand nog 2-3. Twee keer Andre Rankel en een keer Louis-Marc Aubry zorgde voor een 5-3 voorsprong en de aansluitingstreffer van Jason Akeson kwam pas drie minuten voor tijd en die was eerlijk gezegd te laat.

Schwenninger Wild Wings – EHC Red Bull München 5-3

De Wild Wings verraste de nummer twee met aanvallend spel en mede dankzij een goed keepende Marco Wolff die 37 reddingen maakte bleven de drie punten bij de nummer laatst. Het hielp ze niet want ze blijven laatste. Iedere periode stond de nummer laatst aan de leiding. 2-1, 3-2 en 5-3, mede onder andere dankzij twee goals van Anthony Rech.

Düsseldorfer EG – Krefeld Pinguine 1-2

Krefeld was al uitgespeeld om plek tien voor de pre play-offs maar gaven toch vol gas tegen de mannen uit Düsseldorf. Na de eerste periode was het al 0-2 door Phillip Bruggisser en Gregor Hanson. Na 37 minuten kwam de DEG met de aansluitingstreffer via een powerplay goal van Alexander Bartra. Dat bleek na zestig minuten ook de eindstand.

Pinguins Bremerhaven – THOMAS SABO Ice Tigers 4-2

Met deze overwinning is Bremerhaven zeker van de pre play-offs. Na een 0-1 achterstand door een goal van Will Acton waren het Patch Alber en Rylan Schwartz die de Pinguins op een 2-1 voorsprong zette na veertig minuten. Die score werd uitgebouwd door Miha Verlic. Veertig seconden daarna was het Tim Bender met de aansluitingstreffer, maar Brock Hooton zorgde twee minuten voor tijd voor de zekerheid van drie punten.

Augsburger Panther – Adler Mannheim 2-6

Na dertig minuten stond het pas 2-2 dus werd het grote verschil gemaakt door Mannheim in het tweede deel van de wedstrijd. Ben Smith, Matthias Plachta en Garrett Festerling scoorde binnen vijf minuten de drie goals, het slotakkoord was voor Brent Raedeke die met de laatste treffer zijn eerste hattrick maakte in de DEL hij had namelijk ook goal een en twee gemaakt.

Iserlohn Roosters – ERC Ingolstadt 1-2

Sean Sullivan en Jerry D’Amigo zorgde voor een 0-2 voorsprong, waarna anderhalve minuut voor tijd Anthony Camara de 1-2 maakte. Ondanks de veertig schoten op goal werd Ingolstadt goalie Timo Pielmeier dus pas laat gepasseerd.

Straubing Tigers – Grizzlys Wolfsburg 5-4

Straubing houdt gezien de overige uitslagen zelfs nog kans om vierde te worden terwijl ze nu zevende staan. Mede dankzij de overwinning tegen Wolfsburg. Al zag het er niet naar uit want tot anderhalve minuut voor tijd stond het 3-4 in het voordeel van Wolfsburg. Een shorthanded goal van Mike Connolly en Jeremy Williams vijfentwintig seconden voor tijd zorgde voor de drie punten in Straubing.

De stand na 51 wedstrijden met nog een wedstrijd te gaan.

Previous Wedstrijd van de week om kop positie, drukke trade deadline dag voor Winnipeg Jets
Next Herentals vs Luik; een titelstrijd op het scherpst van de snede