Rheinderby prooi voor Köln na shootouts tegen Düsseldorf

Face-Off IJshockey DEL

Dinsdagavond werd er nog een wedstrijd van de vijftigste speelronde gespeeld: de Rheinderby, met 12.741 aanwezige toeschouwers. Düsseldorf tegen Köln, en het gaat om het thuisvoordeel in de play-offs, dus naast de rivaliteit staat er ook nog wat op het spel. Cor Machielsen keek weer mee en brengt verslag uit.

Düsseldorfer EG – Kölner Haie 3-4 SO

Na een openingsfase die duidelijk voor de DEG was, kwamen de Haie beter in hun spel en dat resulteerde in de zesde minuut al in de 0-1. Een schot op goal en de puck bleef een meter achter de goalie Mathias Niederberger stil liggen. Met een snoekduik kon Felix Schütz met de stick de puck het beslissende laatste tikje geven. DEG kwam anderhalve minuut voor het einde van het beginstuk op 1-1 toen een schot vanaf de zijkant van Ken-André Olimb via de beenbeschermer van goalie Gustaf Wesslau voor de stick kwam van Carl Ridderwal en die schoof hem zo in de lege hoek.

Doldwaze tweede periode

De eerste tien minuten van de tweede periode waren voor de mannen uit Köln. Twee penalty’s voor Düsseldorf snel achter elkaar. Vanuit de powerplay creëerde Köln genoeg mogelijkheden maar Niederberger hield stand. Net over de helft van de periode was er een uitbraak van Düsseldorf waarbij plots Philip Gogulla schuin voor de goal opdook en een schot zo in de winkelhaak schoot. Ken-André Olimb scoorde daarna de 3-1 van dichtbij door een afstandsschot tijdens een powerplay van richting te veranderen en dat was op twee minuten van het eindsignaal van de tweede periode. Köln rechte de rug en met een vergelijkbare goal als de 3-1 werd de 3-2 gemaakt. Een schot van Fabio Pfohl vanaf de blauwe lijn werd van richting veranderd door Morgan Ellis. Een minuut later was het alweer gelijk. Dit keer door Kai Hospelt die een voorzet van Felix Schütz via een speler van Düsseldorf met een soort lob net onder de lat zag verdwijnen.

Powerplay DEG en penalty kill Haie in derde periode

Maar liefst vier penalty’s kregen de Haie om de oren in de laatste periode, maar de penalty kill hield goed stand. Negen schoten die allemaal werden gepakt door Gustaf Wesslau. De laatste penalty viel veertig seconden voor tijd en ging dus nog voor een minuut en twintig seconden mee in de overtime.

Overtime en shootouts

Köln kreeg zelfs de beste kansen in overtime nadat ze eerst de penalty gekilled hadden en omdat Nichlas Torp van Düsseldorf nog een slashing penalty pakte in de 62e minuut. Twee schoten voor de DEG en vijf voor de Haie maar beide goalies bleven scherp. In de shootouts waren beide goalies niet zo scherp. Allemaal gingen ze erin behalve die van Ken-Andre Olimb, zijn shootout via de backhand ging naast de paal, en in de zesde shootout was het Dominik Tiffels die de game winning shoot-out binnenschoot. Voor het eerst dit seizoen konden de Haie de Rheinderby winnen. De andere drie derby’s dit seizoen waren eerder al een prooi voor Düsseldorf.

De stand per 27-02 met nog twee wedstrijden te gaan.