Incompleet Trappers maakt gehakt van Hannover Indians


Wie van te voren dacht dat deze strijd gestreden zou zijn, kwam bedrogen uit, en als kers op de taart had Face-off ook nog een leuke win-actie opgezet. Al snel na de Puck drop werden er twee dingen duidelijk: Tilburg Trappers wilde een mooie wedstrijd neerzetten in haar jubileumweekend (en speelde ter ere van deze gelegenheid in aangepaste shirts). Hannover Indians was niet gekomen om te verliezen van de huidige Oberliga Nord Meister, omdat het zelf de punten kan gebruiken. Voor de Indians stond de tweede plek op het spel, zij zien de nummer drie (Hannover Scorpions) slechts op een punt achter staan. Bovendien zouden zij hun win-streak van dertien wedstrijden willen uitbreiden. De 80-jarige thuisploeg kon dan weer hun win-streak uitbreiden naar tien.
Tilburg Trappers versloeg Hannover Indians met 6-1, gastredacteur Ranko Bakker praat jullie volledig bij;

Kilian Van Gorp in het special shirt.
Foto: Arie Leeuwesteijn

Heer en Meester in eigen huis

Ondanks dat bij Tilburg een aantal spelers ontbraken (o.a. Nick de Ruijter en Jonne de Bonth) en hierdoor met drie lijnen speelde (in tegenstelling tot Hannover, dat met vier lijnen speelde) was Tilburg in de eerste periode heer en meester. Met dominant en oogstrelend spel liet Tilburg zien waarom zij Oberliga Nord Meister zijn geworden. Dit had tot gevolg dat de goalie van Hannover (Kevin Beech) zijn handen vol had aan inzetten van de Tilburg Trappers. De goalie moest regelmatig katachtige reddingen maken. Aan de andere kant liet ook Ian Meierdres zien dat hij goed in de wedstrijd zat. De inzetten van Hannover, dat bij vlagen goed ijshockey liet zien, werden goed gepareerd door de doelman. Ondanks het overtuigende spel en vele kansen van beide teams, staat het aan het einde van de eerste periode nog 0-0.

Kilian Van Gorp en Ian Meierdres (INTERVIEWS met beide heren onderaan het artikel)
Foto: Arie Leeuwesteijn

Verlossende goal

Het was Hannover dat sterk terugkwam na de thee. Echter kwamen zij niet voorbij Ian Meierdres, die ook scherp was en cruciale reddingen maakte. Tilburg zette de lijn van de eerste periode voort. Hannover leek gretiger in de tweede periode. Desondanks was het Brock Montgomery die het verlossende doelpunt maakte en de puck voorbij Beech tikte, nadat deze werd afgeleid door een akkefietje tussen twee spelers achter het doel. Hiermee zette de Canadees, de Trappers op 1-0 voorsprong. Even later was het weer raak. Ditmaal mocht Max Hermens de puck over de doellijn tikken, op aangeven van Danny Stempher en Reno de Hondt. Een pass voor de goal langs liet Beech machteloos toekijken: 2-0! Hannover kreeg in de slotfase van de tweede periode nog een powerplay. De eerste van de wedstrijd. De bezoekers wisten deze echter niet te verzilveren. De stand na de tweede periode was 2-0 in het voordeel van Tilburg.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Goed beslagen ten ijs

Na de tweede rust, was het Tilburg dat goed beslagen ten ijs kwam. Al snel wist Kevin Bruijsten het doel te vinden en tekende hiermee voor de 3-0. Snel combinatiespel tussen Bruijsten, zijn broer Mitch Bruijsten en Nardo Nagtzaam, gaven de goalie van Hannover wederom het nakijken. Voor de derde maal in de wedstrijd lag de puck in de goal. Echter gaf Hannover aan het hier niet bij te willen laten zitten. Ian Meierdres pareerde verschillende inzetten en met wat hulp van de paal, werd een tegentreffer voorkomen.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Over en uit

Na een fase waarin Hannover de overhand leek te hebben, pakte Trappers het initiatief terug. Montgomery wist wederom het doel te vinden, na een afstandsschot dat van richting veranderd werd. Andermaal liet Meierdres zich van zijn beste kant zien. De Tilburgse goalie stopte driemaal op rij de rebound. Niet veel later was het weer Beech die de puck, voor de vijfde keer,  uit het net mocht vissen. Dit gebeurde na een prachtige soloactie van Mitch Bruijsten. Tevens kreeg Tilburg in deze fase nog een powerplay. Montgomery zag zijn kans schoon en zette voor een derde maal in de wedstrijd zijn naam achter een doelpunt. Hiermee kwam Tilburg op een 6-0 voorsprong in een wedstrijd waarin zij oppermachtig waren.
Hieronder het derde doelpunt van Brock Montgomery, dat zorgde voor Montgomery zijn eerste professionele hattrick!

Geen shutout

Even later was er dan toch de 6-1, het was Roman Pennings die het eerste doelpunt voor Hannover op het scorebord zette. Dit doelpunt zorgde voor een nieuwe impuls. Hannover zette, met nog iets meer dan twee minuten op de klok, toch nog aan. Maar wist geen bres te slaan in de Tilburgse muur. Hiermee was 6-1 dan ook de eindstand van een zeer goed ogende en spectaculaire wedstrijd. De maker van de hattrick, Brock Montgomery, werd tot  ‘Man of the Match’ uitgeroepen.

Tilburg Trappers en haar fans kunnen terugkijken op een geslaagd jubileumweekend, voorzien van een mooi stukje ijshockey. Als de concurrent uit Hannover (Scorpions) geen steken zal laten vallen, zal Hannover Indians als derde gaan eindigen in Oberliga Nord.
Scorpions heeft twee punten voorsprong op de Indians en nog drie wedstrijden te spelen. De Indians spelen nog maar één wedstrijd.

Foto: Arie Leeuwesteijn

De huidige stand in Oberliga Nord

Team GP PTS GF GA GD
1 Tilburg Trappers 45 112 245 119 126
2 Hannover Scorpions 45 99 223 128 95
3 Hannover Indians 47 97 186 138 48
4 Saale Bulls Halle 45 82 199 137 62
5 Herner EV 45 79 194 153 41
6 ESC Wohnbau Moskitos Essen 45 77 185 123 62
7 Rostock Piranhas 45 68 140 163 -23
8 Crocodiles Hamburg 45 66 172 166 6
9 EXA Icefighters Leipzig 45 64 152 152 0
10 Füchse Duisburg 46 62 154 160 -6
11 TecArt BlackDragons 45 41 122 181 -59
12 Harzer Falken 45 19 98 254 -156
13 ECC Preussen Berlin 45 16 100 296 -196

De interviews:

Kilian Van Gorp

De maker van Hattrick, Brock Montgomery

De sterk keepende Ian Meierdres.

Previous Edmonton wint zonder McDavid, Flames lopen uit op Sharks
Next Epische ontknoping: Heerenveen nummer één, Zoetermeer dompelt Amsterdam in rouw