Krefeld houdt hoop levend na winst op München


Face-Off IJshockey DEL

Krefeld pakte de laatste strohalm door in overtime te winnen van München. Nummers negen en tien, Berlijn en Nürnberg, verloren en alzo is het gat nog maar vier punten met nog vier wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk. Krefeld speelt nog uit in Bremerhaven, thuis tegen Straubing, uit in Düsseldorf en thuis tegen Augsburg. Nürnberg krijgt Düsseldorf en Mannheim op bezoek, moet dan uit naar Bremerhaven en thuis tegen Schwenningen. Berlijn mag voor de laatste vier wedstrijden naar Ingolstadt en Iserlohn en dan thuis tegen Köln en Düsseldorf. Nog twee spannende weekeinden voor de boeg voordat de play-offs losbarsten. Cor Machielsen praat jullie weer bij over speelronde 48.

Adler Mannheim – Pinguins Bremerhaven 6-5

Mannheim had het erg lastig tegen de Pinguins waarbij na de eerste periode de tussenstand 2-2 was. Na de tweede periode stond het 4-4 en doordat Andrew Desjardins voor Mannheim en Patch Alber voor Bremerhaven scoorden was de stand in de vijftigste minuut 5-5 geworden. Anderhalve minuut voor tijd sloeg Desjardins weer toe en tekende hij voor een hattrick met zijn game-winning goal.

ERC Ingolstadt – Schwenninger Wild Wings 4-1

Dat het “maar” 4-1 is geworden is te danken aan goalie Dustin Strahlmeier van de Wild Wings. Met 42 reddingen op 45 schoten zorgde hij ervoor dat het geen dubbele cijfers werden. De 4-1 was  een empty netter van Pat Cannone.

Krefeld Pinguine – EHC Red Bull München 3-2 OT

In een gelijkopgaande wedstrijd met een schotenverhouding van twintig om eenentwintig, was het Krefeld die in de overtime aan het langste eind trok en zo het extra puntje in strijd om de play-offs wist te pakken. Na de eerste periode was de stand 0-1 door een goal van Yasin Ehliz. Na de tweede stonden de geel-zwarten op voorsprong nadat Mathias Trettenes en Jacob Berglund scoorden. Justin Shugg maakte in de tweeënveertigste minuut de gelijkmaker zodat na zestig minuten de extra tijd ging beslissen. En Phillip Bruggisser, die al na drieëndertig seconden in overtime een man meer situatie wist te benutten, bezorgde het thuisteam de twee punten.

Kölner Haie – THOMAS SABO Ice Tigers 6-3

“Die Haie” speelden met de mannen uit Nürnberg met 45 om 25 schoten op doel. Ondanks de 0-1 na veertien minuten door Patrick Reimer vanuit de powerplay maakte Köln binnen drie minuten gelijk. Eerst scoorde Sebastian Uvira eveneens uit een powerplay de gelijkmaker voor de thuisploeg. Tussen de eenentwintigste en eenenvijftigste minuut scoorde Köln vijf keer op rij Michael Zalewski, met twee treffers, Fabio Pfohl, Mick Köhler en een powerplay goal van Morgan Ellis. Daarna mocht Bast nog twee keer scoren om de stand wat aantrekkelijker te maken want 6-3 staat wat beter dan 6-1.

Straubing Tigers – Eisbären Berlin 7-3

Straubing en Berlijn waren aan elkaar gewaagd al zou je denken dat het anders was als je de uitslag ziet, maar beide teams schoten dertig keer op goal. De Tigers waren effectiever! Van de zeven Straubing goals kwamen er twee op naam van Jeremy Williams en drie assists werden er gegeven door Mike Connoly. Voor Berlijn waren Charlie Jahnke, Louis-Marc Aubry en Micki Dupont trefzeker.

Grizzlys Wolfsburg – Augsburger Panther 2-1

Augsburg laat dure punten liggen in strijd om het thuisvoordeel in de play-offs door te verliezen bij laagvlieger Wolfsburg. Ondanks een snelle voorsprong na een goal van Matthew Fraser in de eerste periode, kon men in de tweede periode niet stand houden. Binnen twee minuten scoorden Jeffrey Likens en Spencer Machacek halfweg de match voor de Grizzly ’s.

Iserlohn Roosters – Düsseldorfer EG 4-2

In de wedstrijd tegen Iserlohn kwam de DEG van een koude kermis thuis. Iserlohn, de op twee na slechtste in de DEL, kwam beter voor de dag dan Düsseldorf. Het venijn zat hem in de laatste tien minuten van de derde periode, nadat na veertig minuten op het ijs de stand 1-1 was. Jonathan Matsumoto schoot de Roosters op voorsprong in de vijftigste minuut. Een powerplay goal van Lean Bergmann betekende de 3-1. Philip Gogulla zorgde, met een short handed, een halve minuut voor tijd  voor de 3-2. Veertien seconden daarna was het Justin Florek, met zijn tweede van de avond, schoof een empty netter binnen. Düsseldorf zal in de laatste vier wedstrijden met daarbij een rechtstreeks duel met Köln (dinsdag 26 februari) gaan bepalen of ze het thuisvoordeel halen of niet in de play-offs.

De stand na 48 wedstrijden

Previous Tilburg op woensdag 6 maart decor van finale Final Four
Next Zoetermeer en Amsterdam strijden om het achtste play-off ticket