Flyers en Hurricanes hot, dringen voor de wildcard spot in de eastern conference


Face-Off IJshockey NHL

We zijn haast aangekomen op de driekwart van het NHL seizoen en in de Metropolitan divisie wordt het dringen wie de play-offs gaam halen. Van de acht teams gaan er zes strijden wie een verlenging van het seizoen gaan krijgen. Aangezien Tim Gerth in de USA zit om zeven wedstrijden in de NHL te bezoeken wordt de Metropolitan divisie twee weken waargenomen door Cor Machielsen. Hij praat jullie weer bij.

Weinig trades afgelopen week in de Metropolitan divisie.

foto: NHL

Alleen de New York Rangers trokken een verdediger aan, en wel Darren Raddysh, die komt van de Chicago Blackhawks en forward Peter Holland gaat naar de Blackhawks.

Power Ranking Metropolitan Divisie

foto: GREGG FORWERCK NHL

1 (3). Carolina Hurricanes (68 punten, 31-22-6, L10: 8-2-0, W3)

Drie wedstrijden en alle drie werden ze gewonnen. Op dit moment zijn de Hurricanes hot net als de Flyers in de Metro Divisie. Op bezoek bij de nummer laatst in de league Ottawa werd met 4-1 gewonnen. Teuvo Teravainen scoorde twee keer. Daarna op bezoek bij de Oilers. Die raken op dit moment geen pepernoot, maar desondanks was het aan goalie Curtis McElhinney te danken dat er gewonnen werd. Van de 41 schoten wist hij er veertig te stoppen. Nino Niederreiter scoorde daar twee keer en de eindstand werd 3-1. Bij de laatste wedstrijd in deze speelweek kwamen de Stars op visite. Die werden met een shutout 3-0 naar huis gestuurd. Petr Mrazek liet zich niet passeren. Justin Williams, Brock McGinn en Michael Ferland schoten met scherp. Al ging het de afgelopen dagen niet over de overwinningen maar over Don Cherry die de Hurricanes een stelletje “JERKS” noemde omdat ze overwinningen zo raar vieren.

2 (8). Philadelphia Flyers (63 punten, 28-24-7, L10: 8-1-1, W3)

De Flyers zijn hot net als de Hurricanes de afgelopen week. Drie wedstrijden en drie overwinningen. Tegen de Wild na een 3-1 achterstand werd er met 5-4 gewonnen. Twee powerplay goals van James van Riemsdyk hielpen mee aan de overwinning. Tegen de Red Wings moest men aan de bak. Een 5-1 voorsprong werd verspeeld maar in overtime sloeg men alsnog toe. Travis Konecny velde het vonnis. De andere dag was de wedstrijd omgedraaid en moest men op bezoek bij de Red Wings. Mede dankzij Oskar Lindblom die twee keer scoorde werd er wederom gewonnen en nu met 1-3.

3 (2). New York Islanders (76 punten, 35-17-6, L10: 6-2-2, W3)

De Islanders hadden ook drie wedstrijden. Op bezoek bij de Sabres werd er met 3-1 verloren. Tegen de Blue Jackets werd er weer een shutout behaald. Thomas Greiss stopte alle 31 schoten en Casey Cizikas scoorde twee keer. In de laatste van de week kwamen de Oilers voorbij. Ondanks een overwicht werden persoonlijke fouten keihard door de Islanders afgestraft en werd er met 5-2 gewonnen.

4 (7). Pittsburgh Penguins (69 punten, 31-21-7, L10: 5-4-1, W1)

Ook de Pens moesten drie wedstrijden spelen deze week. Eerst kwamen de Oilers op visite. Dankzij Matt Murray bleven de Penguins overeind, en persoonlijke fouten van de Oilers werden genadeloos afgestraft. Bryan Rust scoorde met een short handed goal de gelijkmaker, waarna Teddy Blueger en een empty netter van Jared McCann het karwei afmaakte. Tegen de Flames was het een ander verhaal, al werd het na een 5-2 achterstand nog spannend toen Evgeny Malkin twee powerplay goals scoorde in de laatste periode maar het mocht niet baten. Tegen de Rangers werd het net zo spannend al stonden de Pens nu wel aan de goede kant van de score. 6-5 met Evgeny Malkin en Kris Letang ieder met twee goals.

5 (6). New Jersey Devils (54 punten, 23-28-8, L10: 4-5-1, W2)

Begin van de week werden de Devils afgeslacht door de Blues er werd met 8-3 verloren. Ook op bezoek in Chicago ging men ten onder, ondanks een 2-0 voorsprong na zestien minuten. Een dag later tegen de Wild werd er in overtime gewonnen. Dat betekende ook weer de eerste winst voor Cory Schneider sinds veertien maanden. Hij verving Kinkaid na 27 minuten bij de stand 4-2 en stopte alle vijftien schoten daarna. Nico Hischier scoorde de fraaie overtime goal. En het werd zelfs beter, Schneider pakte ook zijn tweede winst want tegen de Sabres werd met 4-1 gewonnen. Kyle Palmieri had een goal en twee assists.

6 (1). Washington Capitals (73 punten 33-20-7 L10: 6-3-1, W1)

Op bezoek bij de Blue Jackets konden ze Sergei Bobrovsky niet passeren en kregen dus een shutout om de oren, 3-0 werd het. Tegen de Sharks werd er aardig uitgehaald. Met maar liefst 5-1 werd een team in vorm verslagen in eigen huis. Twee goals van T.J. Oshie hielpen mee. Op bezoek bij de Ducks werd met 5-2 verloren. Het enige hoogtepunt was goal nummer veertig van Alex Ovechkin. Dagje later tegen de Kings werd er weer gewonnen. Goal nummer 41 en 42 voor Ovechkin.

7 (4). Columbus Blue Jackets (69 punten, 33-22-3, L10: 5-5-0, L1)

Tegen de huidige Stanley Cup kampioen werd een mooie shutout gescoord door Sergei Bobrovsky, daar hoefde hij maar twintig saves voor te maken. Er werd met 3-0 gewonnen. Twee dagen later ging men met 3-0 op de bek tegen de divisie leider Islanders. Op bezoek bij de Blackhawks werd een mooie 5-2 overwinning gemaakt. Artemi Panarin scoorde twee goals en had een assist, en pakte daarmee zijn 300ste punt. De laatste wedstrijd deze week was tegen league leider de Lightning. Ondanks het dubbele aantal schoten van veertig om twintig werd er dik verloren met 5-1. In de laatste minuut scoorde Lukas Sedak de eretreffer.

8 (5). New York Rangers (58 punten, 25-25-8, L10: 4-5-1, L6)

De Rangers speelde maar drie wedstrijden waarin een keer gewonnen werd en twee keer verloren. De eerste wedstrijd op bezoek bij de Jets werd een nipte nederlaag. Na een voorsprong in de derde periode van 3-2 met onder andere twee goals van Mika Zibanejad werd Henrik Lundqvist nog twee maal gepasseerd. Tegen de Sabres werd weer dik gewonnen met 6-2. In de derde periode werd er drie keer gescoord, waaronder twee keer binnen acht seconden door Pavel Buchnevich en Vladislav Namestikov die daarna ook nog een keer scoorde. De laatste wedstrijd van de week was tegen de Penguins. Een doelpuntrijke wedstrijd er werd nipt verloren met 6-5 maar de vijfde goal werd gescoord achttien seconden voor tijd. Mats Zuccarello scoorde twee keer.

Three stars of the week

1. Sidney Crosby Pittsburgh Penguins

Een goal en zes assists in drie wedstrijden. Een gemiddelde wat hij regelmatig haalde in de Cup jaren.

2. Kyle Palmieri New Jersey Devils

Drie goals en drie assists, het gaat ietsje beter met de Devils.

3. Sean Couterier Philadelphia Flyers

Een goal en vijf assists, zoals al gezegd, de Flyers zijn hot op dit moment.

De huidige stand van de Metro:

Previous TV beelden, locatie finale, kwartfinales en Rastik Veres
Next Er staat veel op het spel voor Heerenveen en Herentals