Tilburg wint voor de vierde keer dit seizoen overtuigend van Rostock

Gisteravond moest Tilburg Trappers in en tegen Rostock Piranhas spelen. De koploper tegen de nummer acht van de Oberliga Nord. De ploegen troffen elkaar drie keer eerder dit seizoen. Tilburg won alle keren overtuigend; met 5-2 en 6-1 thuis en met 2-7 uit. Ook nu won Tilburg, dit keer met 2-5. Cindy Scheffers blikt terug op de wedstrijd.

Nagenoeg gelijke eerste periode

De Trappers kwamen na tien minuten op voorsprong door een goal van Danny Stempher.  Hij kreeg de puck langs de second Rostock goalie Jan Stanislaw Mehmet Dalgic. Een tweede goal voor de Tilburgers volgde vijf minuten daarna. Kilian van Gorp zette met een short-handed goal de 2-0 op het scoreboard. Een knap kunstje, aangezien zowel Kevin Bruijsten als Stempher nog op de strafbank zaten. Net voor het einde van het de eerste periode, wist Constantin Felix Koopmann voor Rostock nog wat terug te doen. In de negentiende minuut wist hij de stand naar 1-2 te brengen. In shots-on-goal waren de teams in de eerste periode nagenoeg gelijk; tien voor de Piranhas en negen voor de Tilburgers.

Onbenutte powerplay Piranhas

De voorsprong voor Tilburg werd in het middenstuk groter. In de 25e minuut scoorde Brock Montgomery de 1-3. Dat werd uiteindelijk de enige goal die in de tweede periode gescoord werd. Opvallend was dat Tilburg in de eerste twee periodes van de wedstrijd vaak moest plaatsnemen op de strafbank; zeven keer, Rostock daarentegen maar vier keer. De Piranhas hadden dus tal van powerplays, maar toch lukte het niet om de puck langs goalie Ian Meierdres te krijgen. Rostock liep na het middenstuk nog steeds voor in shots-on-goal; 21 voor de Piranhas en 17 voor de Tilburgers.

Twintig straffen

Ook in de laatste periode kwamen er tal van strafminuten bij voor beide teams. Uiteindelijk werden er 20 straffen uitgedeeld. Opmerkelijk was dat de Piranhas zelfs met zoveel kansen, de puck nauwelijks langs Meierdres kregen. Koopmann scoorde uiteindelijk in de 50e minuut zijn tweede goal van de wedstrijd voor Rostock in een powerplay situatie. Drie minuten later scoorde Mitch Bruijsten de tweede shot-handed goal van de wedstrijd voor Tilburg. De shots-on-goal verhouding was na de laatste periode 31 voor Rostock en 24 voor Tilburg. De wedstrijd eindigde in 2-5 voor Tilburg. Daarmee heeft Tilburg de 100 punten in de Oberliga Nord behaald na 41 wedstrijden.

Vrijdag 15 februari spelen de Trappers op Stappegoor tegen Hannover Scorpions. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden!

Previous Anaheim en Edmonton stellen teleur, San Jose hijgt Calgary in de nek
Next Anaheim ontslaat Randy Carlyle na twee overwinningen in eenentwintig wedstrijden