Trappers toont veerkracht en wint van EXA Icefighters Leipzig

Na de geweldige wedstrijd van afgelopen woensdag tussen Tilburg Trappers en Moskitos Essen mochten de Tilburgers weer aan de bak. Vrijdagavond mocht Trappers aantreden tegen de EXA Icefighters uit Leipzig. Tilburg Trappers liet zien over veerkracht te beschikken en won met 5-4 van EXA Icefighters uit de Oost Duitse stad, Leipzig. Graeme McTaggart praat jullie weer volledig bij.

Achterstand

Tilburg Trappers speelde vandaag zonder Floris Van Elten. Tevens ontbrak Jonne De Bonth, die vermoedelijk een lange tijd uitgeschakeld zal zijn. Nick De Ruijter, die woensdag met een blessure het ijs afstapte, deed vanavond wel mee. De koploper van de Oberliga-Nord nam al vanaf de puck-drop het initiatief en naam daardoor genoeg risico’s. Daarentegen was Icefighters al vanaf het begin bezig om de aanvallen van Trappers te storen. Tijdens de eerste Tilburgse straf van de avond schoot Leipzig gelijk met scherp. De Fin Antti Paavilainen schoot de puck achter Ruud Leeuwesteijn. De assist kwam van de Zweedse Duitser Hofverberg en Tramm. Vervolgens kwam Trappers beter in de wedstrijd maar zag wéér een tegendoelpunt vallen, tijdens een fout in de Tilburgse defensie. Damian Schneider werd in scoringspositie gebracht door Eichelkraut en verdubbelde de voorsprong naar 0-2. Met deze geflatteerde tussenstand gingen de teams voor de eerste keer van de avond pauzeren.

Ruud Leeuwesteijn had te kampen met snelle counters van Leipzig.

Veerkracht

Na de eerste dweilpauze begonnen de mannen van Bo Subr weer op dezelfde manier aan de wedstrijd. Deze keer met beter resultaat. Trappers liet in de tweede periode aan een uitverkocht Stappegoor zien, over veerkracht te beschikken. Na nog geen twee minuten spelen in de tweede periode werd de aansluitingstreffer door Kevin Bruisten binnen geknald. Deze goal werd natuurlijk voorbereid door de andere twee Nijmegenaren van Trappers, Mitch Bruijsten en Nardo Nagtzaam. Na bijna vier minuten spelen was daar bijna de gelijkmaker door Wouter Sars, deze werd echter van de lijn weggehaald. Uiteindelijk iets meer dan vier minuten na de aansluitingstreffer, werd de gelijkmaker binnen geschoten. Danny Stempher mocht de gelijkmaker achter zijn naam zetten nadat hij via Kilian Van Gorp en Max Hermens werd aangespeeld en binnen schoot.

Kilian Van Gorp liet samen met zijn team zien over veerkracht te beschikken
Kilian Van Gorp in duel met Leipzig.

Voorsprong

Tilburg Trappers ging steeds beter spelen en kreeg daardoor de regie in handen. Daardoor lukte het om na 35 minuten spelen, op 3-2 voorsprong te komen. Dankzij Mitch Bruijsten ontplofte het stadion nadat het bevroren rubber achter de sterk keepende Hoffmann werd geschoten. Deze goal werd voorbereid door Jordy Van Oorschot en Boet Van Gestel. Hoewel Trappers beter in hun spel kwam, kregen de Brabanders alwéér een doelpunt tegen. Dit gebeurde in een ware scrimmage voor de goal van Leeuwensteijn. De 3-3 werd gemaakt door Schneider, die ook al het tweede doelpunt van Leipzig achter zijn naam kreeg.  Vervolgens werd de periode rustig uitgespeeld en ontstonden er vanuit beide kanten weinig dreigende acties.

Powerplay goal

De eerste minuten bevatte weinig échte kansen. Na bijna vijf minuten spelen, mocht een speler van Leipzig naar de strafbank. Tijdens die powerplay lukte het Brock Montgomery om de Tabellenführer wederom op voorsprong te zetten. De powerplaygoal van Montgomery is hieronder te zien;

Brock Montgomery.

De wedstrijd was nog lang niet klaar en om de winst veilig te stellen moest er nog een doelpunt extra worden gemaakt. Daarom maakte Mitch Bruijsten zijn tweede goal van de avond en zette daarmee zijn eigen team op een comfortabele 5-3 voorsprong. Dit deed hij nadat hij de puck kreeg via zijn broer Kevin en mede stadsgenoot Nagtzaam. Toch was deze 5-3 tussenstand niet genoeg. Zo’n drie minuten voor het einde van de wedstrijd was het weer de Finse import, Paavilainen die uithaalde en zijn team op 5-4 zette. Vervolgens werd er door de Sven Gerike, coach van Leipzig nog een time-out ingelast. Daarna werd de goalie nog van het ijs gehaald. Dat mocht allemaal niet baten voor de coach van Leipzig, er werd niet meer gescoord. Daardoor werd de wedstrijd na 60 minuten spelen, gewonnen door de Tilburg Trappers met 5-4.

Mitch Bruijsten viert zijn goal.

Mitch Bruijsten na de wedstrijd in gesprek met Cor Machielsen;

Wedstrijd drie

De Tilburgers spelen zondag hun derde en laatste wedstrijd van de week in het noorden van Duitsland. Rostock Piranhas ontvangt Tilburg Trappers na een busreis van dik 650 kilometer. Ook het verslag van deze wedstrijd zal terug te lezen zijn op Face-Off Tilburg Trappers .

Previous Top-4 verdediger voor Toronto, 1000e wedstrijd voor ...