Leuven dichtbij stunt in Den Haag, ruime zeges Heerenveen en Nijmegen


Face-Off IJshockey BeNe League

Drie duels gisteravond in de BeNe League. Chiefs Leuven was dichtbij een stunt in Den Haag, maar zag HIJS het zesde play-off ticket pakken. Heerenveen en Nijmegen boekten ruime zeges op Trappers TT en Mechelen. Ed Versteeve, Jeroen de Groot en Oscar de Kunder praten jou bij.

CAIROX HIJS HOKIJ – CHIEFS LEUVEN 5-4

Na en een half uur spelen keek iedereen elkaar aan in de Uithof met een 0-4 stand op het bord. HIJS rechtte de rug en greep alsnog de zege met 5-4 na een prachtige comeback. Nadat goalie Ryan Malinowksi al een paar keer prima had gered en Mike Verschuren een levensgrote kans op de 1-0 had gemist, knalde Alec James de 0-1 op het bord in de achtste minuut. Chiefs speelde effectief en Den Haag kon het gaatje niet vinden. Een minuut voor de dweil viel de -prachtige- tweede treffer. Borya Kolyasnikov en opnieuw James zetten een mooie passing play op, waarbij de laatstgenoemde de puck five hole binnensloeg.

In het middenstuk voerde Den Haag de druk ietsjes op, maar opnieuw Malinowski toonde zijn klassen. Toen Chiefs binnen een minuut via Rino Dhondt en Dries Blockx op 0-4 kwam, was het einde wedstrijd voor Cas Neuman en pakte Eimers zijn time-out. Viktor Gibbs Sjodin en Oliver Pataky brachten weer wat hoop in de harten van de fans met twee poweplay goals.

CAIROX HIJS Hokij
Foto: Robert Bos

Ook Raymond van der Schuit kreeg vroeg in de slotperiode de puck niet langs de Leuvense goalie, die een puike partij keepte. Tien minuten voor tijd prijkte er nog steeds 2-4 op het bord. Met zijn tweede treffer knalde Gibbs van de blauwe lijn de aansluitingstreffer binnen. Kort na die derde treffer kon Chiefs het duel beslissen, maar Thurura kon de breakaway niet verzilveren. 40 tellen later was het 4-4; Alan van Bentem onderschepte in ondertal de puck, schoot op doel, pikte zijn eigen rebound op en werkte binnen. Vier minuten voor tijd kregen de bezoekers een dubbele straf en daar maakte HIJS gebruik van; Oliver Pataky ramde vanaf de slot hoog binnen voor de 5-4.

Door de zege plaatste Den Haag zich definitief voor de play-offs en moet Leuven vandaag met Antwerp afrekenen om prima zaken te doen.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 15-1

Nadat de ijshockeyhal in het Thialf stadion ruim twee maanden gesloten was, speelde Unis Flyers eindelijk weer hun eerste wedstrijd in eigen huis. Tegenstander van de Flyers was Tilburg Trappers Toekomstteam en het werd een ruime overwinning voor Heerenveen. Het duurde niet lang voordat Heerenveen de eerste kans kreeg, binnen twee minuten kwam Marco Postma al dichtbij de openingstreffer. In de zesde minuut wist Postma het net wel te vinden, Tilburg gaf tot de dertiendee minuut prima tegenstand. Ronald Wurm wist echter tweemaal in de dertiende minuut te scoren, en toen was het wel gedaan met de tegenstand van de Brabanders. Vanaf de vijftiende minuut ging het snel, en liep de thuisploeg (mede door een geweldige break-away goal van Tony Demelinne) uit naar een 9-0 voorsprong.

Ronald Wurm Unis FLyers Heerenveen ijshockey face-Off
Foto: Robert Bos

Aan het begin van de tweede periode kreeg Tilburg aanvaller Steeno een geweldige kans om Tilburg op het scorebord te zetten, zijn schot werd gekeerd door goalie Honebeeke. Nog géén twee minuten later werd het 10-0 door een powerplay goal van Adam Bézak. In de 26e minuut kwamen de bezoekers eindelijk op het scorebord, nadat goalie Honebeeke de puck slecht wegwerkte. Het doelpunt werd gescoord door Stoklosa. In de 32e minuut wist Brent Jansen twee maal te scoren, In de 35e minuut scoorde Ronald Wurm wederom, op aangeven van de 15-jarige Frits Doop die zijn allereerste punt in de BeNe League hiermee te pakken had. In de zeventiende minuut vloog een schot van Mark Nijland via de paal het net in. Vlak voor het einde van de tweede periode kreeg Tilburg aanvaller Stoklosa een check to the head van Trevor Hunt, die een 2+10 minuten penalty kreeg. Stoklosa kon niet verder, zijn wedstrijd zat er helaas op.

In de derde periode speelde Heerenveen slordig, en mede door veel (onnodige) penalty’s kon men de score niet verder uitbouwen.  Het duurde tot de laatste minuut , toen de uitblinkende Frits Doop voor de goal van Tilburg kwam en zijn schot net onder de lat binnenvloog. Het was de perfecte afsluiting voor het grote talent van de Friezen. de wedstrijd eindigde in een 15-1 overwinning voor Heerenveen.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – MECHELEN GOLDEN SHARKS 10-2

Na het winnen van de bekerfinale door Nijmegen stond deze ijshockey avond in het teken om de spelers vrouwen te bedanken.  Deze wedstrijd moest de bekerwinnaar uit Nijmegen het thuis in het eigen Triavium opnemen tegen de Mechelen Golden Sharks. Het zou een rampzalige wedstrijd worden voor de Belgische goalie Mike Gysbrechts van Mechelen, die veel pucks uit zijn eigen goal kon halen.

Al in de beginfase van de wedstrijd lag het tempo erg hoog, maar misten beide teams nog kansen. Het zou niet lang duren; in de vierde minuut zette RJ Reed de 1-0 op het scorebord voor de thuisploeg. Halverwege deze periode ging het wat moeizaam voor de thuisploeg en probeerde Mechelen wat terug te doen, maar het kwam nog niet tot het scoren van goals. Het was Evo Suurhoff en wederom Reed die er voor zorgden dat de ploegen met een 3-0 stand gingen pauzeren.

AHOUD Devils Nijmegen
Foto: Paul Nicolaassen

Bij de start van de tweede periode misten de gasten uit België kansen, al waren de Devils sterker uit de kleedkamer gekomen. Mechelen bleef op de goal van Deniz Mollen schieten, waardoor uiteindelijk Timo Dewin de 3-1 op het scorebord zetten voor de Belgen. De rest van deze periode leek saai te worden, maar niks was minder waar. Het waren de Nijmegenaren die veel beter met de kansen omgingen en daardoor wisten Branden Eden en RJ Reed (2x) met een 6-1 stand deze tweede periode af te sluiten.

DUBBELE CIJFERS

De derde periode waws amper tien seconden onderweg of de Belgische goalie komt ver uit zijn goal, waar Jeffrey Melissant dankbaar gebruik van maakte en er zo 7-1 van wist te maken. Een minuut later strafte Cas Staps een fout in de verdediging van Nijmegen af. De rest van deze periode was er veel duw- en trekwerk door beide teams en waren de Belgen moegestreden. Nick de Jong, RJ Reed en Wessel Copier bepaalden de eindstand op 10-2, waarme zij de ladies night wat meer glans gaven.

AHOUD Devils Nijmegen
Foto: Paul Nicolaassen
Previous Trappers toont veerkracht en wint van EXA Icefighters Leipzig
Next Ahoud Devils genomineerd voor sportploeg van het jaar