Preston Shupe bezorgt Herentals bekerwinst tegen Luik


ERA Renomar HYC Beker
Foto: Kurt Tops

Gisteravond won ERA Renomar HYC op een (te?) volgepakt Netepark de Belgische bekerfinale. De ploeg van Jeffrey van Iersel won, in tegenstelling tot eerdere doelpuntrijke duels, met 1-0 van Luik Bulldogs. Preston Shupe werd de gevierde man door de enige treffer van de avond te maken.

GAME MISCONDUCT

Na de openingsceremonie startten Luik en Herentals ietwat onrustig en aftastend. De thuisploeg (Herentals was als eerste geplaatst) moest na een kleine drie minuten afscheid nemen van Peter Bartek. De verdediger kwam hard in aanraking met Bulldogs speler Akim Ramoul die lang op het ijs bleef liggen. Een aderlating voor HYC, die daardoor defensief een man minder konden opstellen.

ERA Renomar HYC Herentals Luik Bulldogs
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

In tegenstelling tot eerdere seizoenen zou Herentals ‘revanche’ nemen en het hoofd verliezen; de winst van dit jaar is dat er gedisciplineerd gespeeld word en de strafbank niet meer zo veel opgezocht wordt. Discipline was ook het toverwoord bij Bulldogs, maar dan in defensief opzicht. Er werd door beide partijen verdedigend puik gespeeld en geen duimbreed toegegeven. En als er dan al eens een kansje was stonden Kevin van Looveren en Stef Verhulst op hun post. Na 20 minuten werd er met 0-0 afgesloten; het was niet altijd goed, maar de spanning vergoedde veel.

ERA Renomar HYC Herentals Luik Bulldogs
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Dat beeld van de wedstrijd ontvouwde zich ook in het middenstuk; al moet gezegd worden dat HYC wat vaker in het verdedigingsvak opdook van Luik. Aan de andere kant kreeg ook Luik enkele kansjes, maar opnieuw wilden de doelmannen van geen wijken weten. De mensen keken elkaar aan op het Netepark: 0-0 na 40 minuten tussen Herentals en Luik, dat was het publiek niet gewend.

GAME WINNER

In het slotstuk openden de Netepark bewoners feller en drukte het Bulldogs terug het eigen vak in. Nadat goalie Verhulst een aantal maal puik redding had gebracht, moest hij in de 47e minuut tóch de gang naar het net maken. Ebe Daems kon oprukken, vuurde af en Preston Shupe kon het rubber vanuit de rebound binnentikken. In het restant van de wedstrijd probeerde Luik het wel, maar het kwam niet door de defensie van Herentals heen. In de slotminuten haalde Paul Vincent de goalie van het ijs, waarmee Bulldogs de druk opschroefde. Het kwam nog heel dichtbij in de slotseconden, maar Van Looveren sleepte zijn ploeg er doorheen. Met de zege pakte HYC de beker weer terug van Luik.

Previous AHOUD Devils Nijmegen vs CAIROX HIJS Hokij: De complete voorbeschouwing
Next Hamers en Zwarthoed in het zonnetje gezet bij SDE HF