Luik verslaat Zoetermeer, hattrick voor Cheyne Matheson


Face-Off IJshockey BeNe League

Heerenveen – Herentals en Den Haag – Nijmegen werden afgelast, zodat er alleen in Zoetermeer gespeeld werd. Luik Bulldogs boekte een 3-9 zege op bezoek bij Zoetermeer Panters. Cheyne Matheson was de grote man aan Luikse zijde met drie goals en drie assists.

STERK

De openingsfase was duidelijk voor de thuisploeg. Panters kwam fris voor de dag en in de derde minuut pakte het verdiend de voorsprong. Thomas Borgman zette Joy Turpijn vrij voor het doel en die rondde af. Daarna kwamen de bezoekers iets beter in het spel. ‘Vanuit het niets’ viel de gelijkmaker; Lester Brown vond Cheyne Matheson en zijn backhand vond het net achter Ramö. Panters hield stand en dook een aantal maal gevaarlijk voor het doel van Luik op, maar het vizier stond niet op scherp. Drie minuten voor de eerste dweil ging het mis: Berry Donders wilde de puck in het aanvalsvak houden, maar gleed weg. Lester Brown pikte op en stoomde op naar het doel om feilloos in de bovenhoek af te ronden voor de 1-2 ruststand.

Cheyne Matheson Face-Off Ijshockey BeNe League
Foto: Kurt Tops

Ook in het middenstuik probeerde de thuisploeg de druk op Luik te houden, maar het waren de bezoekers die de kansen opnieuw afmaakten. Matheson maakte met twee prima treffers zijn hattrick compleet voor een 1-4 voorsprong. Halverwege de periode kwamen de eerste straffen op het bord; Chris de Jonge en Yoren DeSmet kregen een game na een kleine schermutseling en niet veel later mocht Bremer gaan zitten voor roughing. In de 4-on-4 knalde Teris Wright direct de 2-4 hoog in de netten. Zoetermeer dacht terug te komen, maar daar stak de jarige Akim Ramoul een stokje voor. Op aangeven van Matheson knalde de aanvaller prachtig binnen. Thomas Borgman kreeg een dot van een kans op de 3-5, maar miste. Uit de daaropvolgende aanval scoorde Luik wél via een frommelgoal van Kay Gielen. Met zijn tweede treffer op de powerplay zette Wright Panters weer dichterbij en vlak voor de zoemer had hij zelfs de 4-6 op de stick.

Lauri Ramö Zoetermeer Panters
Foto: Robert Bos

In het slotstuk nam Bulldogs de regie en leek de energie weg te ebben bij Panters. Kansen kreeg de thuisploeg opnieuw, maar wederom trof het geen doel. Dat deed Luik wel; Ramoul gooide het duel in het slot na vijf minuten in het derde deel. Nick Rivait maakte na een prachtige aanval de achtste treffer en nadat Michiel van der Spek met een game kon vertrekken, zette Jordan Paulus de 3-9 eindstand op het bord.

Previous Doelpuntenfestijn in Braunlage na moeizame eerste periode
Next Skills en fun vormen de hoofdmoot in de NHL All Stars Competition 2019