Doelpuntenfestijn in Braunlage na moeizame eerste periode

Tilburg Trappers ging vrijdagavond op bezoek bij EC Harzer Falken in Braunlage. De koploper ging niet op bezoek voor de gezelligheid, maar om de drie punten op te halen. Dat moest wel, omdat Tilburg Trappers afgelopen twee wedstrijden niet wist te winnen. Vandaag won de Tabellenführer van Harzer Falken uit de Oberliga Nord met 2-10. Deze wedstrijd werd een ware doelpuntenfestijn. Graeme McTaggart praat jullie volledig bij.

Balans

In het Wurmbergstadion begonnen de Tilburgers, de wedstrijd zonder Ryan Collier, Alexei Loginov, Wouter Sars en Jordy Van Oorschot. In de eerste periode werd er eerst door beide teams een straf gepakt voordat het eerste doelpunt werd gescoord. Nico Ehmann werd door de Amerikaan Robert Sokol en de Canadese import, Brandon Morley in scoringspositie gebracht en maakte de 1-0. Vervolgens vielen er aan beide kanten een aantal straffen. Tijdens een 4-on-4 situatie werd de gelijkmaker gescoord door Kevin Bruijsten die hem via Brock Montgomery en Giovanni Vogelaar op zijn stick kreeg en raak schoot. Omdat de gelijkmaker in de negentiende minuut werd gescoord, gebeurde er daarna vrij weinig. Beide teams gingen na een redelijk gelijkopgaande eerste periode met een SOG (Shots On Goal)-verhouding van 13:12 pauzeren.

Hattrick Nagtzaam

Met nog veertig minuten te spelen was er nog genoeg tijd voor de Brabanders om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ondanks een straf na zes minuten spelen voor Jordy Verkiel, wisten de Tilburgers wel op voorsprong te komen. Via Mitch Bruijsten kwam de puck bij stadsgenoot Nardo Nagtzaam, die vervolgens de short-handed goal binnenschoot. Vijfenhalve minuut later was het wederom Nagtzaam die de voorsprong vergrootte. Nog geen minuut later was het wederom Sokol. Hij scoorde de 2-3 op aangeven van de Tsjechische Duitser Denis Gulda en Tim Dreschmann. Zo’n paar minuten later was het Mitch Bruijsten met wederom een short-handed goal die Trappers op 2-4 zette. Daarmee lukte het Nagtzaam om een hattrick binnen één periode te maken.

Nardo Nagtzaam, de maker van de hattrick.

Floris Van Elten

Na dik 36 minuten spelen was het Floris Van Elten die zijn eerste goal van dit seizoen maakte na een assist van Vogelaar. Veertig seconden voor het einde van de tweede periode, werd de 2-6 door het Nijmeegse Trio op het scorebord gezet. Mitch Bruijsten scoorde na een assist van Nagtzaam en zijn broer Kevin Bruijsten.

Floris Van Elten voorafgaand aan de wedstrijd in de catacombe.

Derde short-handed goal

De mannen van Bo Subr hadden te kampen met veel straffen in de eerste en tweede periode. Ook in de derde periode kreeg de drievoudige Oberliga kampioen, straffen te verduren. De straf die Mickey Bastings in de 53e minuut moest uitzitten zorgde niet voor gevaar. Integendeel, deze straf leverde weer een short-handed goal op. Kevin Bruijsten schoot op aangeven van Max Hermens, de puck langs de goalie van Harzer Falken. De 2-7 was het startsein voor het prijsschieten. In de 55e minuut was het teamcaptain Ivy Van Den Heuvel via Kilian Van Gorp de 2-8 maakte.

Tien goals

De 2-9 werd door Brock Montgomery na een assist van Bastings gemaakt. Daarna schoot Reno De Hondt na een pass van Verkiel, de tiende Tilburgse goal van de avond in de goal van de gastheren. Bij de laatste twee goals was ook Ninho Hessels betrokken. De SOG-verhouding was 6:20 in de laatste periode. Dat verklaarde het doelpuntenfestijn in de laatste tien minuten van de wedstrijd.