Heerenveen slacht Tilburg af, Geleen stroef langs Amsterdam


Face-Off IJshockey BeNe League

Twee duels op de zondagavond in de BeNe League. Daarin schoot Heerenveen ongenadig hard met scherp tegen Tilburg en moest Geleen nog oppassen in de slotfase voor Amsterdam.

AMSTERDAM TIGERS – MICROZ EATERS GELEEN 4-7

Amsterdam Tigers nam het gekortwiekt op tegen Geleen in eigen huis. De openingsfase leverde een aantal prima schoten op voor de thuisploeg, waarna de bezoekers het initiatief overnamen. In de negende minuut mocht Geleen voor het eerst de powerplay op en direct was het raakt via Lars van Sloun. Van Sloun legde vier minuten later aan voor zijn tweede treffer; slecht uitverdedigen leidde tot een onderschepping van Tom Marx die Van Sloun in stelling bracht. Amsterdam mocht het in de zeventiende minuut in overtal gaan proberen, maar kreeg na 30 tellen powerplay een goal om zijn oren. Marx onderschepte de puck en schoot ‘bar down’ binnen: 0-3. In de slotminuut kwam ook Tigers op het scorebord. John Versteeg legde af op Maarten Brekelmans en die schoot bekeken via de binnenkant van de paal binnen.

Eaters bouwde vroeg in het middenstuk de voorsprong uit. Marx zette vanaf links op en Van Sloun kon raak schieten in het lege doel. Geleen behield het initiatief en Amsterdam werkte heel hard. Puckverlies op de blauwe lijn werd Tigers fataal; Joey Geurts onderschepte het rubber en klopte goalie Jorrit Vos voor een vijfde keer. Tigers gaf niet op en kwam via een mooi wrist-shoot van Björn Borgman terug naar 2-5.

Ook Nick Verschuren pikte zijn goaltje weer mee door in de 45e minuut raak te schieten. Daarmee leek de wedstrijd gedaan. Leek. Amsterdam richtte zich nog eenmaal op en kreeg de wind in de zeilen. Binnen tien tellen na de zesde treffer, stond het 4-6. Jerry Kinneging en John Versteeg maakten er weer een wedstrijd van. Plots moest Geleen achteruit en mocht het Michael Sterkens dankbaar zijn dat Tigers niet dichterbij kwam. In de slotfase kwam er een extra aanvaller op het ijs bij Amsterdam en besliste Marx met een empty netter het duel: 4-7.

TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – UNIS FLYERS HEERENVEEN 0-20

Een slachtpartij in Tilburg door toedoen van Heerenveen. De hoogste score van dit seizoen (21-0 van Den Haag tegen Mechelen) ging er net niet aan, maar de twintig treffers van de Friezen kwamen in de buurt. Via 0-7, 0-5 en 0-8 kwam de 0-20 eindstand op het bord. Adam Bezak had vier goals en vier assists en Tony Demelinne tekende voor twee treffers en vijf assists.

Previous Tilburgers houden één punt over na shoot-outs in Hannover
Next Twee goals Dijkema en één voor Zwarthoed, Linköping klopt 'angstgegner'