Tilburgers houden één punt over na shoot-outs in Hannover

Na de verloren benefietwedstrijd van vorige week tegen de Crocodiles uit Hamburg mocht Tilburg Trappers na een week ‘rust’ weer aan de bak. Op zondagavond stond Indians uit Hannover op het programma. De Tilburgers konden vandaag niet over Jordy Van Oorschot, Jonne De Bonth en Ryan Collier beschikken. Ook waren Wouter Sars, Floris van Elten en Delaney Hessels nog niet beschikbaar, zij spelen op dit moment op het WK U20. Over die prestaties doen wij ook uitgebreid verslag, dat is te lezen via; U20 Oranje mannen. Daarentegen kon goalie Ian Meierdres vandaag wel meedoen tegen Hannover Indians. De wedstrijd werd gewonnen door Hannover Indians met 4-3 na shoot-outs in het Eisstadion am Pferdeturm.  Graeme Mc Taggart praat jullie weer volledig bij.

Flitsende start

Vorige week lukte het niet echt om te scoren maar daar was in het begin van de eerste periode weinig van te merken. Max Hermens opende de score na nog geen twee minuten te hebben gespeeld. Hermens kreeg de puck via Danny Stempher en Reno De Hondt. De indianen kregen niet veel tijd om te analyseren waar het mis ging. Want vijftien seconde later werd de voorsprong verdubbeld door Mickey Bastings. Bastings werd in scoringspositie gebracht via captain Ivy Van Den Heuvel en import Brock Montgomery. Daarna volgde een periode waarin het gelijk op ging. Pas na achttien minuten viel de eerste straf. Deze straf zorgde ervoor dat Victro Knaub het einde van de periode kon bekijken vanaf de strafbank. Trappers kon niet profiteren van de powerplay omdat zij al na tien seconde De Hondt naar de strafbank zagen schaatsen. De SOG (Shot On Goal)-verhouding was 13-12.

De gelijkmaker

De tweede periode begon voor beide teams met een mannetje minder op het ijs vanwege de straffen in de laatste anderhalve minuut van de eerste periode. Er vielen tijdens de straffen geen goals. Wel gebeurde dat na bijna drie minuten na de eerste pauze. De Slowaakse import Branislav Pohanka die sinds vorige week een ‘halve Duitser’ is geworden, schoot de aansluitingstreffer binnen na een assist van Roman Pfennings. Na 25 minuten spelen mocht Kilian Van Gorp naar de strafbank. De powerplay van de Indians zorgde er voor dat de voorsprong van de Tabellenführer compleet werd weggepoetst. Robert Peleikis tikte de gelijkmaker achter Meierdres. Peleikis kreeg de puck via de Poolse Duitser Thomas Ziolkowski. Tot overmaat van ramp werd anderhalve minuut na de gelijkmaker, Alexei Loginov naar de kleedkamers gestuurd. De tweede periode verliep minder goed dan de eerste periode voor de Tilburgers. De SOG-verhouding was in de tweede periode 16-6.

Trappers op achterstand

Tilburg Trappers leek terug in de wedstrijd te komen. De kansen gingen redelijk gelijk op en Tilburg had een aantal goede kansen om wederom op voorsprong te komen. Echter wilde de puck er niet in. Na zevenenhalve minuut kreeg Boet Van Gestel een straf te verduren die door Nick De Ruijter werd uitgezeten. Tien minuten daarna kwamen de Indianen op voorsprong. De ‘verse’ Litouwse import Arnoldus Bosas, knalde de 3-2 op het scorebord. (Bosas werd als import gehaald omdat ex-import Pohanka sinds kort Duitser is geworden). Gelukkig kon Mitch Bruijsten een tweede verliespartij op rij voorkomen door de gelijkmaker drie minuten voor tijd binnen te knallen. Voorafgaand aan het schot van Bruijsten werd de puck nog aangeraakt door Van Den Heuvel en Nardo Nagtzaam. Na een periode met een SOG-verhouding van 4-12 mocht er wederom in Hannover overtime gespeeld worden.

Overtime

De Tilburgers hadden veel kansen in overtime. Dat was ook aan de SOG-verhouding van 2-6 te zien. Echter kwam dat mede doordat Nicolas Turnwald twee minuten straf kreeg. Uiteindelijk lukte het de Tilburgers niet om in een man meer situatie de wedstrijd alsnog te winnen. Daardoor werden de ruim 2100 toeschouwers op shoot-outs getrakteerd.

Shoot-outs

Het lukte de Tilburgers na een sterke derde periode en overtime niet ook uit te blinken in shoot-outs. Montgomery, Bastings, Van Den Heuvel én Stempher kregen de puck niet langs de sterke Canadese/ Duitse goalie, Kevin Beech. Peleikes lukte het wel om te scoren en daardoor mocht Bo Subr en zijn mannen maar één punt mee naar Tilburg nemen.

Danny Stempher.
Ivy Van Den Heuvel.

2 tegen 20

Vanochtend werd de wedstrijd tussen Reno De Hondt en Delaney Hessels tegen 20 jeugdspelers van Tilburg Trappers uitgezonden. Hieronder te bekijken: