Van Gorp bezorgt Tilburg Trappers winst in overtime


Vrijdagavond stond de absolute kraker tussen de Hannover Scorpions en Tilburg Trappers op het programma. De nummer twee uit de Oberliga Nord kreeg in Wedemark, de koploper op bezoek. In oktober verloren de Tilburgers in overtime met 3-2. Een maand geleden werd Scorpions, in Tilburg, met 8-3 opgerold. In de Hus de Groot Eisarena speelde Nick De Ruijter zijn eerste wedstrijd na een lange en vervelende blessure. Vandaag werd het een 3-4 overtime overwinning voor Trappers. Graeme Mc Taggart praat jullie volledig bij.

Twee power-play goals

Trappers begon dominant aan de wedstrijd. Maar na iets meer dan zes minuten spelen mocht De Ruijter zijn eerste straf van het seizoen uitzitten. Dit werd nog geen minuut later afgestraft door Björn Bombis, die de puck in een overtal situatie binnenschoot. Daarna vielen er voor de bezoekers weer een aantal straffen. Captain Ivy Van Den Heuvel mocht ook naar de strafbank. Tegen het einde van zijn straf zag hij dat Jordy Verkiel hem kwam aflossen. Hierdoor moest Tilburg Trappers heel even een vijf tegen drie situatie doorstaan. Dat deden ze, waardoor de schade niet groter werd. Helaas werd de achterstand wel verdubbeld tijdens een straf van Ryan Collier. De goal werd gemaakt door de Canadese import, Chad Niddery.

Nick De Ruijter, vorig jaar in Wedemark tegen Hannover Scorpions. (Foto: Arie Leeuwesteijn)

De aansluitingstreffer

Het was dezelfde Collier die vrijwel direct na de 2-0, de aansluitingstreffer maakte. Collier werd geholpen door Mitch Bruijsten en Max Hermens. Nog geen minuut later kwam vanuit Scorpions weer een antwoord, 3-1. Ook deze werd door een import gemaakt. Deze keer de Canadees Matt Wilkins.

Ryan Collier (Foto: Arie Leeuwesteijn)

Nick De Ruijter

De tweede periode was nog maar net begonnen, of de maker van de 1-0 mocht naar de strafbank. Na zijn straf bleef de deur van de strafbank niet lang gesloten. Ook teamgenoot Sebastian Lehmann mocht de strafbank in. Tijdens beide straffen in de eerste fase van de tweede periode wisten de Tilburgers van de powerplay geen gebruik te maken. Na vijfenhalve minuut in de tweede periode mocht de Tilburgse teamcaptain wederom op de strafbank plaatsnemen. Na ruim achtenhalve minuut spelen na de eerste pauze, was het De Ruijter die na lang blessureleed in zijn eerste wedstrijd meteen zijn eerste goal scoorde. Daarmee verkleinde hij op aangeven van Mickey Bastings de achterstand naar 3-2.Na deze goal vlogen de straffen weer in het rond. Deze waren onder andere voor de Canadees Niddery en Canadees met Duits paspoort Sean Fischer kregen straffen. Namens de Tilburgers mochten Verkiel én Collier richting de strafbank. Geen enkele straf in de tweede periode zorgde voor een doelpunt. Ook niet tijdens de tweede vijf tegen drie situatie die Tilburg goed wist te doorstaan.

De Ruijter en Collier
Nick De Ruijter en Ryan Collier. De makers van de twee Tilburgse doelpunten. (Foto: Arie Leeuwesteijn)

De gelijkmaker

De veertiende straf van de avond, die Scorpions pakte, viel al na twee minuten in de derde periode. Daar was dan eindelijk de eerste goal uit een powerplay voor de Tilburgers. Niemand minder dan de teamcaptain Van Den Heuvel schoot Tilburg op een gelijke hoogte. Dat deed hij dankzij assists van Alexei Loginov en Collier. Daarna kon er tien minuten worden gespeeld voordat er weer een straf werd uitgedeeld. Zo’n zevenenhalve minuut voor het einde moest Collier gedwongen vanaf de zijkant toekijken. De laatste straf in de reguliere speeltijd van de avond werd uitgedeeld aan Giovanni Vogelaar. Ook in de derde periode wist de thuisploeg niet tot scoren te komen. Daardoor moest er overtime gespeeld worden.

Winst

In overtime moest er ook een speler aan de kant. Het was Patrick Schmid die namens Scorpions naar de strafbank moest. Tilburg Trappers, dat in elke periode één goal maakte, kon hier echter niet van profiteren. Toch werd er gescoord door Trappers. In de allerlaatste minuut van de verlenging was het verdediger Kilian Van Gorp die via Jonne De Bonth en De Ruijter,Tilburg Trappers de winst (in overtime) bezorgde.
Door de winst in overtime tegen de nummer twee in de ranglijst, staat de drie-voudig Oberliga kampioen op tien punten los, van de Hannover Scorpions.

Kilian Van Gorp (Foto: Arie Leeuwesteijn)

 

Previous Oranje U18 Dames verliest van Frankrijk, maar herwint bravoure
Next Herentals wint nipt van Geleen, Nijmegen verslaat Den Haag en Zoetermeer heeft moeite met Antwerpen