Top drie loopt verder uit op achtervolgers, Köln nu vierde na goede reeks


Face-Off IJshockey DEL

Inmiddels zitten we op speelronde 37, de top drie bleef ongeslagen en zijn de Kölner Haie gestegen naar de vierde plaats door de goede reeks van de afgelopen weken. Zes keer winst uit de laatste acht wedstrijden. Cor Machielsen geeft weer een update.

Schwenninger Wild Wings – Grizzlys Wolfsburg 3-2 SO

Na de eerste periode stond het 2-0 voor de thuisclub door goals van Stefano Giliati en Phil McRae. Sebastian Furchner bracht met twee goals de stand gelijk zodat het overtime werd. In overtime kregen de Grizzlys drie kansen maar Wild Wings goalie Dustin Strahlmeier stond zijn mannetje. Dat deed hij ook bij de shootouts. Twaalf shootouts waren er voor nodig om de winnaar te bepalen, en de game winning shootout werd gescoord door Vili Sopanen.

Krefeld Pinguine – Eisbären Berlin 6-2

Het grote verschil was dat de Pinguine drie keer scoorde uit een overtal situatie en dat ze 100% scoorde op hun eigen penalty kill. Daniel Pietta, James Bettauer en Martin Schymainski scoorde met een extra man op het ijs. Bij een 3-0 stand scoorden binnen negentien seconden Louis-Marc Aubry en Frank Hordler en maakte het zo even spannend. Krefeld wist echter in de laatste tien minuten nog drie keer te scoren.

Kölner Haie – Pinguins Bremerhaven 3-2 SO

Via Sebastian Uvira en Jason Akeson scoorde de Haie en Bremerhaven antwoordde via Mike Moore en Cory Quirk, zodat na zestig minuten de stand 2-2 was. In overtime hielden de beide goalies de doelen schoon zodat het op shootouts aankwam. Daarin werden er elf rondes genomen totdat Jan Urbas miste en Felix Schutz scoorde voor Köln.

Iserlohn Roosters – Adler Mannheim 1-2

Koploper Mannheim had het redelijk moeilijk met de Roosters. Marko Friedrich zette de thuisclub op voorsprong in de eerste periode. Pas elf seconden voor het einde van de tweede periode was het Chad Kolarik die de 1-1 scoorde. Sinan Akdag zorgde in de derde periode ervoor dat de drie punten werden meegenomen door de koploper.

Straubing Tigers – EHC Red Bull München 1-3

In de eerste periode werd er niet gescoord. Na vierentwintig minuten was het Michael Wolf die via de powerplay de score opende voor München. Yasin Ehliz bracht de marge op twee in de drieëndertigste minuut. Na vierenveertig minuten scoorde de Tigers via Antoine Laganiere de aansluitingstreffer. Pas in de allerlaatste minuut bracht Konrad Abeltshauser met een empty netter de zege in veilige haven.

Augsburger Panther – Düsseldorfer EG 3-6

Een hattrick van Jaeden Descheneau met drie assists van Alexander Barta maakte het verschil in deze wedstrijd. Na veertig minuten was het 1-3. Het werd nog even spannend toen na vierenvijftig minuten Sahir Gill de 3-4 maakte, maar Philip Gogulla en Cristian Kretschmann brachten de eindstand op 3-6.

ERC Ingolstadt – THOMAS SABO Ice Tigers 3-0

Jochen Reimer pakte alweer zijn vierde shutout van het seizoen en hielp daarmee Ingolstadt aan de overwinning.  Maurice Edwards scoorde in de tweede periode en in de derde maakten Tyler Kelleher en Ville Koistinen het af.

De stand per 6-1-2019

Previous Eaters wint makkelijk, Belgische topploegen worstelen kort met tegenstand
Next Sprong show: Goal lichtpuntje in dramatische week voor Anaheim Ducks